fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Повече информация за тъканта на пъпната връв

Тъканта от пъпната връв съдържа милиарди стволови клетки. Те се откриват с най-голяма концетрация в така нареченото „Желе на Уортън“, намиращо се в пъпната връв, но стволови клетки се намират и във всички останали части на тъканта. Ето защо Cells4Life съхранява цялата тъканна проба, която се събира при раждане.
Тъканта от пъпна връв съдържа няколко вида много силни стволови клетки, някои от които са абсолютно уникални и не се намират в кръвта от пъпна връв. Съхраняването на тъкан от пъпната връв, заедно със събраната кръв от пъпна връв, гарантира, че вашето дете има максимален обхват от типове стволови клетки, така че то да може да се възползва от възможно най-много бъдещи разработки при евентуално лечение.

Нашият опит: през 2014 г. Cells4Life стана първата частна банка за кръвни клетки във Великобритания, която предлага тъкан от пъпна връв за терапия със стволови клетки.

Стволови клетки от тъканта на пъпната връв

Мезенхимни стволови клетки /MSCs/

Както кръвта от пъпната кръв, така и самата пъпна връв, е богат източник на мезенхимни стволови клетки. Те са тъканно-образуващи стволови клетки с огромен потенциал за използване в регенеративната медицина.
Мезенхимните стволови клетки вече се изследват, за да се приложат при лечение на:

неврологични състояния, сърдечно-съдови заболявания, диабет, възпалителни и автоимунни заболявания, увреждания на гръбначния стълб, ракови заболявания, артрит, заболявания на дихателната система. Съществуват възможности мезенхимните стволови клетки от тъканта на пъпната връв да бъдат използвани също така и при регенерацията на органи – може би най-вълнуващата област на регенеративната медицина.

Съдови ендотелни, епителни и периваскуларни стволови клетки
Периваскуларните, ендотелните и епителните стволови клетки са уникални за тъканта на пъпната връв. От тези клетки се формират различните типове тъкани и е вероятно чрез тях да се осъществи лечение при кожни заболявания, изгаряния, язви и рани, увреждане на очите и увреждане на кръвоносните съдове.

1. Събиране на възможно най-голям брой стволови клетки

Някои терапии със стволови клетки изискват максимален брой стволови клетки, за да се увеличи шансът за успех. Избирайки услугата CellsPlus с тъкан от пъпна връв, Вие гарантирате, че Вашето дете има достъп до всяка налична клетка.

2. Детето Ви разполага с възможността да получи многобройни лечения

Така, както расте Вашето дете, така нараства и броят на различните и много често срещани заболявания, които могат да бъдат лекувани чрез използване на стволови клетки от кръв и от тъкан на пъпна връв. Чрез гаранцията, че сте съхранили максималния брой и обхват от стволови клетки, Вие можете да сте уверени, че Вашето дете би могло не само еднократно да се подложи на лечение със стволови клетки, но потенциално да се лекува многократно чрез тези клетки от болестите на напреднала възраст.

ПОЛУЧЕТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, ЗАЯВЕТЕ СВОЯ ВЪВЕЖДАЩ НАБОР ОТ ДОКУМЕНТИ

не съм бременна

ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.