fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Третиране със стволови клетки и клинични изпитания

Стволовите клетки в кръвта от пъпната връв на бебето в

Потенциално стволовите клетки могат да се използват за …

и са най-мощните, с които то някога ще разполага. Тези клетки могат да се преобразят в клетки на почти всеки вид тъкан в тялото и дори да се използват за регенериране на цели органи. Съхраняването на кръв от пъпната връв инвестира във факта, че бебето ви е готово да се възползва от бъдещето на стволови клетки като силен медицински аргумент.

Възстановяване на повредена тъкан

Регенериране и заменяне на органи с приключен жизнен цикъл

Лечение на животозастрашаващи заболявания

Кръвните стволови клетки на пъпната връв представляват изключително ценен ресурс, който буквално спасява човешки животи вече повече от 20 години. В световен мащаб стволовите клетки са използвани за лечение в повече от 1 милион случаи и представляват официално признатата терапия за над 80 заболявания. Част от тях са различни видове рак, заболявания на кръвта и нарушения на имунната система.

Стволовите клетки също се приемат за крайъгълен камък в сравнително нова област на науката, известна като регенеративна медицина. Вероятно е в близко бъдеще използването на стволови клетки да осигури лечение за разпространени и често застрашаващи живота заболявания като сърдечна недостатъчност, болест на Алцхаймер и диабет. В рамките на живота на Вашето дете, кръвта на пъпната връв може дори да се използва за възстановяване на гръбначен стълб, биопринтиране на бъбреците и дори създаване на ново сърце.

Кръвните стволови клетки от пъпната връв действително представляват бъдещето на медицината. Научете повече за събирането на стволови клетки или поискайте информационен пакет, който да Ви запознае подробно с този безценен ресурс, спасяващ живота на вашето дете.

Трансплантации

Тъй като хематопоетичните стволови клетки (HSCs) могат да се трансформират във всякакъв вид кръвни клетки, в момента те се използват при лечението чрез стволови клетки за различни видове рак и заболявания на кръвта, включващи левкемия, лимфом и миелом.

Днес чрез използване на стволови клетки от пъпна връв се лекуват:

Метаболитни нарушения:

Рак на кръвта:

Солидни тумори:

Имунни заболявания:

Кръвни смущения:

Регенеративна терапия

Тази изключителска новаторска медицинска област използва стволови клетки за регенериране или дори замяна на увредени тъкани и органи. Тази вълнуваща област на медицината прогнозира някои революционни медицински възможности, които ще се развият в рамките на живота на Вашето дете, а именно мезенхимните стволови клетки (MSCs) се смятат за изключително важна част от бъдещото развитие.

В момента се провеждат изследвания за лечение на стволови клетки на следните заболявания:

Имате само един шанс да осигурите тази възможност за лечение на детето Ви – в деня, в който то се ражда…

Лечение със стволови клетки днес:

Кръвта от пъпната връв съдържа милиони хемопоетични стволови клетки (HSCs). Именно те са онзи специален вид стволови клетки, които могат да се превърнат във всякакъв вид кръвни клетки. Поради тази им способност, кръвта от пъпна връв може да се използва за възстановяване на имунната система на пациенти, чиито бели кръвни клетки са унищожени от интензивни антиракови терапии и тези, които страдат от генетични нарушения на хематопоетичната система. HSC са основният тип стволови клетки клетки, които днес активно се използват за лечение.

Лечение стволови клетки в бъдеще:

Регенеративната медицина е сравнително новa част от медицината, която се занимава със заместването, създаването и възстановяването на човешки клетки, тъкани и органи. Регенераторните терапии имат за цел да възстановят нормалната функция при пациенти, които са засегнати от нараняване или заболяване, както и първоначален прогрес на тези функции при унаследени заболявания. Стволовите клетки са от основно значение за развитието на регенеративната медицина, а именно стволовите клетки от пъпна връв се доказват като носещи огромен потенциал, поради своята първична и пластична природа.

Към днешна дата са проведени над 5 000 клинични изпитвания, изследващи приложението на лечението със стволови клетки на стотици различни състояния, много от които до този момент са били нелечими. Вероятно сте чували новините за стволови клетки, които дават възможност на парализиран човек да ходи отново или да възстанови зрението на страдащите от слепота. До сравнително скоро терапиите като тези са били единствено плод на научната фантастика, но регенеративната медицина позволява на учените да я превърнат в реалност. Усиленото развитие на тази нова област на терапията със стволови клетки се доказва и от факта, че 48% от съхранената кръв от пъпна връв, която реално е възстановена на семействата, е предназначена за регенеративни лечения и твърде често именно регенеративния потенциал на стволовите клетки подтикват толкова много семейства да избират съхраняване кръвта на пъпната връв на децата си.

Ключът на Вашето дете към лечение със стволови клетки …

Кръвта от пъпната връв на бебето съхранява ключа към целия списък от лечение със стволови клетки. Макар при някои заболявания, като например левкемия, може да се предпочете трансплантация на клетки от близнаци или донори, достъпът до собствените стволови клетки на пациента превръща много терапии – особено регенеративните – в изключително успешни. По процедура, всички донорни проби се тестуват за съвпадение и приемственост от организма на рецепиента, но реално винаги същестува риск, че когато бъдат въведени в човешкото тяло по време на лечението, те могат да бъдат отхвърлени. Това състояние се нарича реакция на „гостоприемник-срещу-присадката“ и може да причини изключително тежки травми на организма, включително смърт. Съхраняването на собствени стволови клетки на бебето Ви гарантира, че по всяко време имате готов перфектен донор, чието генетично съвпадение е 100% гарантирано. Това са клетки, които могат да осигурят достъп до всички изброени лечения със стволови клетки. Това са клетки, които никога няма да бъдат отхвърлени.

Церебрална парализа

Cerebral Palsy

Рутинната употреба на стволови клетки от пъпна връв в регенеративните терапии не е толкова далеч, колкото си мислите …

Церебралната парализа е термин, който описва различни състояния на мозъка, които се появяват в ранна детска възраст и засягат координацията и движението. Обикновено се причинява от травма на мозъка, претърпяна в утробата или по време на раждането. В Обединеното кралство 1 от 400 деца страдат от церебрална парализа и досега не съществува лечение за състоянието.

Използването на кръв от пъпна връв може да осигури решението. През 2012 г. д-р Йоана Курцбург започва да записва страдащи от церебрална парализа, чиито родители са съхранили кръв от пъпната връв при раждане, на пионерско клинично проучване, изследващо използването на стволови клетки за лечение на това състояние. Макар да е твърде рано за окончателните резултати, първоначалните доклади са много положителни, като 70% от участниците демонстрират подобрено развитие на мозъка и моторните умения. Успехът на това проучване се подчертава от продължаващото развитие на проекта за кръвни телца на Duke University. През юни 2014 г. д-р Курцбург и екипът ѝ получиха 15 милиона долара, за да изследват приложението на лечението със стволови клетки от пъпна връв за други заболявания, включително инсулт, аутизъм и други мозъчни нарушения. Резултатите от програмата ще бъдат много вълнуващи и този революционен проект нямаше да бъде възможен без хилядите родители, които избраха да съхранят скъпоценната кръв от пъпната връв на децата си при раждането.

Прочетете повече за церебралната парализа…

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.