fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Очакването на бебе е вълнуващо, още повече, ако са две или повече – когато става дума за планиране, при близнаци предварителната подготовка е поне два пъти повече. Две седалки за кола, две детски креватчета, двойна количка, да не говорим за допълнителните дрешки и памперс! А съхраняване на стволови клетки от пъпна връв на близнаци – възможно ли е изобщо? Ще има ли достатъчно кръв, за да се събере нужното количество?

Отговорът е да!

Съхраняване на стволови клетки от близнаци

Еднояйчни или двуяйчни, една или две плаценти – съхраняването на стволови клетки се вписва идеално във вашата бременност и план за раждане. Ето ги и първите три въпроса, които задавам родителите:

Нужно ли да съхранявам кръв от пъпната връв и на двата близнака?

Това е един от въпросите, които чуваме най-често и винаги ще ви препоръчаме да го направите.

Двуяйчните близнаци са точно като другите братя и сестри, с изключение на факта, че се раждат едновременно. Всеки от тях е уникален със собствената си ДНК и шансът да е перфектен донор за другия близнак е 1 на 4. Еднояйчните близнаци, обаче, имат идентична ДНК. Въпреки това, броят на възможните лечения зависи от броя на съхранените стволовите клетки, така че е важно да се съберат колкото е възможно повече.

Съхранявайки клетки от двете бебета, вие увеличавате максимално възможностите за лечение на вашите деца.

Ще има ли достатъчно кръв от пъпна връв с близнаци?

Близнаците обикновено са по-малки бебета, тъй като те споделят една утроба, а това, съчетано с по-малка или споделена плацента, може да означава, че обемът на наличната за събиране на кръв, може да бъде по-малък.

За щастие, Cells4Life предлага уникална технология за обработка на кръвни клетки – CellsPlus, която използва методът TotiCyte. За разлика от други банки за съхранение на кръв от пъпна връв, Cells4Life може да обработва много малки количества кръв и доставя 3 пъти повече клетки при нужда от лечение – което я прави еквивалентна на много по-голяма проба, обработена с всяка друга система. Само Cells4Life е в състояние да предложи тази услуга на родителите, които очакват близнаци и тризнаци.

Ще бъде ли цената двойно по-висока?

Не – два пъти повече бебета не означава двойна цена. Ние предлагаме 50% отстъпка от разходите за обработка на кръв от пъпна връв за услугите Cells, CellsPlus и CordTissue за вторите/третите деца в една и съща бременност. Можете да получите индивидуална ценова оферта от всеки наш представител.

Заявете своя въвеждащ набор от документи

не съм бременна

ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.