fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

През 2017 г. Ерик Лайънс, американец, живеещ в Камбоджа, претърпява черепно-мозъчна травма, след като ударя главата си „много силно“ в рамка на врата. Според Ръководство за родители за съхранение на кръв от пъпна връв: „Неговите лекари му обяснили, че мозъчното нараняване е като вода, която капе малко по малко в чаша… преди чашата да се напълни, пациентът може да не разпознае нищо значително, но увреждането вече съществува. След като последната капка изпълни чашата, тя действа като катализатор и ще покаже резултатите от всички щети.

Неговият инцидент с рамката на вратата може би е бил последната капка, която е действала като катализатор.

Ерик започна да губи своите познания, физическо движение, памет и способността си да събира мислите си, да чете и говори. Той твърди, че е бил „само 15%“ от човека, който е бил преди нараняването си.

Търсейки да възвърне предишните си способности, Ерик се записа на изпитание в мозъчна клиника в Далас, след като изпълни 23 от 24 критерия за включване. След над 100 сесии на неврофийдбек и други терапии, той почувства, че се е върнал към 70%.

 

Започва терапия със стволови клетки

 

Дори при 70%, Ерик твърди, че „паметта му не се е върнала и не може да издържи да работи повече от 30 минути“. Търсейки начин да възвърне пълната си когнитивна способност, той научава, че инфузии на мезенхимни стволови клетки (MSC) могат да се използват за лечение на мозъчно увреждане.

Като се има предвид ограничената му способност да чете и анализира подробно това, което научава, той разчита на други да му помогнат да разбере смисъла на науката. След пет месеца изследвания той се чувства уверен, че може да работи и също така открива, че MSCs се използват в клинични изпитвания за инсулт, аутизъм и болестта на Алцхаймер.

Бързо напред до 2019 г. и Ерик започна триседмично лечение в болница в Тайланд, където получи 220 милиона MSC на пъпната връв, главно чрез спинална инжекция, но също и интравенозно (през вената). Това е било допълнено от сесии на физическа терапия, предназначени да насърчават мускулно-нервната свързаност.

 

След лечение

 

След лечението си той съобщава за големи подобрения, като твърди, че е спечелил много повече, отколкото е могъл да очаква, като казва, че чувства, че сега е в състояние да живее начина на живот, който е имал преди инцидента. Той дори бяга маратони.

Ерик заключава: „Ползите бяха изумителни и подобряваха живота. Виждам как се връщам за още лечения, ако и когато стане необходимо. Наистина се чувствам благословен, че намерих и след това бях напътстван по моя път на възстановяване и здраве.“

Прочетете цялата история в Ръководство за родители за съхранение на кръв от пъпна връв
Посетете канала на Ерик в YouTube

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.