fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Какво всъщност представлява съхраняването на стволови клетки?

Вашето все още неродено бебе има реалните шансове да стане част от първото поколение хора, живеещи над 100 години. Много вероятно е тези хора да се нуждаят от стволови клетки, за да поддържат здравето си. Знаете ли, че можете да си осигурите най-мощния  източник на стволови клетки, наличен единствено в рамките на няколко минути след раждането, като изберете да съхраните стволови клетки от пъпната връв?

Кръвта от пъпната връв представлява най-богатият източник на милиарди мощни стволови клетки, които могат да заздравят, регенерират организма и дори да спасяват човешки животи. Съхраняване на стволови клетки е всъщност процесът по събиране на тази безценна кръв от пъпната връв и плацентата, и нейното съхраняване за евентуално използване в бъдещи терапии със стволови клетки.

Стволови клетки вече са били използвани в 1 милион трансплантации по цял свят и участват в над 5 000 клинични изпитвания. Лекарите и учените по света вярват, че стволовите клетки от пъпна връв представляват един от крайъгълните камъни на регенеративната медицина и достатъчно скоро могат да предложат терапии за много нелечими заболявания като Паркинсон, Алцхаймер и диабет.

В живота получаваме само един-единствен шанс да съхраним кръвта от пъпната връв на бебето – в деня на раждането му. За да получите повече информация за процеса и предимствата, изтеглете Ръководството за родители.

Посетете раздела ни Често задавани въпроси за съхранение на стволови клетки, за да откриете отговори на най-често срещаните въпроси относно съхранение на стволови клетки.

МОЩНОСТ

Стволовите клетки от пъпна връв са първични и пластични, което означава, че те могат – при евентуална трансплантация – да се трансформират в почти всеки тип клетка в човешкото тяло.

УНИКАЛНОСТ

Вашето дете никога няма да има друг шанс да получи достъп до определени типове стволови клетки, които се намират само в кръвта от пъпната му връв.

СЪВЪРШЕНСТВО

Кръвта на пъпната връв на бебето Ви е перфектният биологичен донор – не съществува риск от отхвърляне.

СИГУРНОСТ

Събирането на стволови клетки от пъпната връв е процедура, която не носи абсолютно никакъв риск за майката и бебето, едно неоперативно и безболезнено действие.

Стволовите клетки в кръвта от пъпната връв на бебето Ви са най-мощните, с които то някога ще разполага. Тези клетки могат да се преобразят в клетки на почти всеки вид тъкан в тялото и дори да се използват за регенериране на цели органи. Съхраняването на кръв от пъпната връв инвестира във факта, че бебето Ви е готово да се възползва от бъдещето на стволови клетки като силен медицински аргумент.

Защо да изберете Cells4Life?

Cells4Life е лидер в банкирането на кръвни клетки в Обединеното кралство, като съхранява повече запаси от стволови клетки, отколкото всяка друга банка във Великобритания. Всички компоненти на нашата услуга са създадени с една основна цел – да осигурим най-добрата дългосрочна здравна защита на Вашето дете и цялото Ви семейство.

Само част от предимствата, които предлага Cells4Life за съхраняване на кръв от пъпна връв, са:

 • Многократно лечение;
 • Съхранение на материала на две различни местоположения;
 • 100% повече стволови клетки;
 • Застраховка на стволовите клетки;
 • Най-широката гама от свързани услуги;
 • Целогодишно събиране на стволови клетки;
 • Специализирани куриери;
 • Технология, заемаща челни места в индустрията.

Лиценз от HTA (Human Tissue Authority) – Организацията за Човешки Тъкани

Съхраняване на кръв от пъпна връв – какво точно се случва по време на самата процедура?

Събирането на стволови клетки от пъпна връв е неоперативно и по никакъв начин не влияе на плана и самия процес на раждане. Събирането се провежда в отделно помещение след третия етап на раждането и може да бъде извършено или от Вашия консултант, или от обученa и лицензирана медицинска сестра, специализирана да взима кръв (флеботомист), която ние можем да изпратим. След като се събере кръвта от пъпна връв, един от нашите специализирани медицински куриери доставя пробата директно в лабораторията на Cells4life. Тук кръвта се обработва, провеждат се различни тестове и накрая се поставя в специализирано състояние за дългосрочно съхранение. Ако на детето или семейството Ви се наложи да използват пробата, всичко, което трябва да направите, е да се свържете с нас и ние ще се уговорим с медицинското заведение освобождаването на стволовите клетки за лечение.

Перфектният донор за бебето Ви

Съхраняването на собствената кръв на бебето гарантира, че завинаги му е осигурен достъп до съвместими с неговия организъм стволови клетки. Това означава, че при нужда може да се проведе терапия със стволови клетки или заместващ орган, без необходимост от лекарства срещу отхвърляне. Стволовите клетки на бебето Ви също могат да бъдат най-подходящият донор за брат и сестра, както и частично съвместими за родителите.

Съхранете ги, но не в коша за боклук

Кръвта от пъпна връв е твърде важна, за да бъде изхвърляна, но наложената рутинна практика е – ако тя не се събере – да бъде унищожена. Съхранявайки скъпоценната кръв от пъпната връв на Вашето бебе, Вие гарантирате, че този ценен ресурс ще бъде винаги наличен, за да предпазва детето Ви до края на живота му.

Ето защо над 4 милиона семейства от цял свят са избрали да защитят здравето на бебето си чрез съхраняване на кръвта от пъпна връв.

ПОЛУЧЕТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, ЗАЯВЕТЕ СВОЯ ВЪВЕЖДАЩ НАБОР ОТ ДОКУМЕНТИ

не съм бременна

ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.

  function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
  Заявете своя въвеждащ набор от документи

  не съм бременна

  ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

  За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.