fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Какво представлява съхраняването на плацента?

Съхраняването на плацентата дава на Вашето бебе повече терапевтични възможности през целия му живот

По време на бременността бебето се храни чрез плацентата, тя му осигурява всички основни вещества необходими да расте. Трябва да знаете, че ползите от нея биха могли да продължат и след раждането.

Вашата плацента съдържа амнион и плацентарни клетки, които се използват в редица терапии, отвъд границите на конвенционалната медицина.

На практика те вече се използват за терапия на тежки изгаряния, диабетни язви и за регенериране на инфектирали рани.

Те са обект и на нарастващ брой многообещаващи клинични изпитвания за терапия на сърдечно-съдови състояния, мозъчни травми, артрит и други.

Чрез съхраняването на плацентата в Cells4Life Вие можете да сте спокойни, че детето ви ще има достъп до възможно най-новите регенеративни терапии, когато те станат достъпни.

Съхраняване на плацента и кръв от пъпната връв

Ние сме единствената банка за стволови клетки във Великобритания и България, която предлага съхраняване на плацента, това означава, че Вие можете да съхраните както кръвта от пъпната връв така и плацентата и по този начин да увеличите максимално терапевтичните възможности на пробите на Вашето бебе.

Единствената банка за съхраняване на плацента във Великобритания и България

Съхраняването на плацентата Ви след раждането не би могло да бъде по-лесно.

Вие можете да избирате да съхраните плацентарните си клетки и амниона заедно или поотделно, с или без съхраняване на кръв от пъпната връв.

Вижте видеото, за да откриете силата на клетките на плацентата и амниона, и ползите от тях за Вас и Вашето семейство.

Какви са моите възможности за съхраняване на плацентата?

Както можете да видите на тази схема, плацентата има две основни обвивки: външен слой (хорион) и вътрешен слой (амнион).

Амнионът и хорионът имат мощни регенеративни свойства и се използват в клинични изпитвания по целия свят за всякакви свързани със здравето състояния.

Ние предлагаме две услуги за съхраняване на плацентата, които могат да помогнат на Вас и Вашето семейство да отключите тези вълнуващи възможности, предлагани от регенеративната медицина, която е в процес на бурно развитие.

Амнион

Услугата Амнион представлява съхраняване на амниотичната мембрана от Вашата плацента. Тази тънка мембрана има мощни лечебни свойства, които се използват за лечение на изгаряния и рани от началото на 20 век. Постоянните клинични проучвания показват, че амнионът може да помогне при лечение на сърдечно-съдови заболявания, множествена склероза и други.

Амнион & плацентарни клетки

Услугата Амнион & плацентарни клетки представлява съхраняване на амниона и клетки от хорионните въси на Вашата плацента. Плацентарните клетки са малки дървовидни структури, които са свързани с хориона и са богати на регенеративни клетки. Хорионните въси се използват в клинични изпитвания за лечение на заболявания като артрит, церебрална парализа и диабетни язви.

Какви са ползите от съхраняването на плацентата?

Избирайки да съхраните клетки и тъкан от вашата плацента, Вие и Вашето семейство имате достъп до широк спектър от предимства:

Доказани терапии

Силата на плацентарните клетки отдавна се реализира в терапии по целия свят. От началото на ХХ век плацентата се използва за лечение на рани, подпомагане лечението на диабетни язви и заболявания на очите, които в крайна сметка биха могли да доведат до слепота.

За първи път амниотичната мембрана е използвана през 1910 г., когато амниотична присадка на кожата спомага за оздравителния процес. По-късно, през 1913 г., учените използват амнион за лечение на рани по кожата. Оттогава се използва в офталмологията и за лечението на пострадали хора с тежки изгаряния.

Съхраняването на Амнион не е само инвестиция в бъдещи регенеративни терапии, а и такива приложими днес за подобряване качеството на живот.

Повече клетки, повече терапии

Колкото повече съхранени клетки има вашето дете, толкова по-добре. Съхранявайки плацентарни клетки и амнион заедно с кръвта и тъканта от пъпната връв на Вашето бебе, можете да увеличите максимално броя и видовете клетки, до които детето Ви ще има достъп, което гарантира, че то ще може да се възползва от възможно най-много терапевтични опции.

 

Научете повече за ползите от съхраняването на плацента като изберете една от нашите услуги:

Защо родителите избират услугата за съхраняване на амниона?

Учените продължават да откриват потенциални приложения за лечение на амниона от плацентата. Има клинични изпитвания, изследващи използването му в терапии при заболявания като:

Абсцес

Артрит

Инсулт

Сухо око

Изгаряне

Множествена склероза

Диабет

Болест на Крон

Какво се случва в деня на раждането?

Добавянето на услугата за съхраняване на плацентата към услугата за съхраняване на кръв от пъпната връв не променя процеса в деня на раждането. Ние ще се погрижим за всичко, а нашият флеботомист просто ще добави плацентата Ви към кръвта и тъканта от пъпната връв и всичко заедно ще бъде изпратено във Великобритания.

Какви функции изпълнява плацентата?

По време на бременността плацентата предава кислород и хранителни вещества от кръвоносната система на майката през пъпната връв към бебето. Също така пренася отпадъчни продукти, като въглероден диоксид, обратно към майката, чието тяло може да ги обработва и отстранява.

Плацентата изпълнява също и няколко други жизненоважни функции – от производството на хормони, които подпомагат развитието на Вашето бебе, до предпазването му от инфекции и осигуряването на антитела, които имунизират бебето в продължение на три месеца след раждането му.

Показателно е, че плацентата също съдържа стволови клетки, които помагат на бебето да расте в утробата, но могат и да продължат да защитават здравето на детето Ви дългосрочното чрез съхраняването на плацентата след раждането.

Могат ли плацентарните клетки да лекуват коронавирус?

Първоначалните резултати изглеждат обещаващи за шест пациенти, критично болни с COVID-19, лекувани с плацентарна клетъчна терапия.

ПОЛУЧЕТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, ЗАЯВЕТЕ СВОЯ ВЪВЕЖДАЩ НАБОР ОТ ДОКУМЕНТИ

не съм бременна

ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.

Защо да изберете Cells4Life?

Cells4Life е единствената банка за съхраняване

на плацента във Великобритания и България.

Ние също така сме най-популярната банка във

Великобритания, като съхраняваме повече проби

в Обединеното кралство, отколкото всички останали.

Нашите услуги са така създадени да могат да

предоставят на Вашето бебе и семейство възможно

най-добрата дългосрочна здравна защита. Ето само

някои от предимствата на съхраняването на плацента

в Cells4Life:

 • Повече съхранени клетки дават повече възможности за лечения;

 • Разделяне на взетия материал на множество проби, разпределени между две различни локации за съхраняване;

 • Най-пълният набор от услуги;

 • Целогодишно предоставяне на услугите, включително празнични и почивни дни;

 • Специализирани сетове за транспортиране с NanoCool система;

 • Водещи в индустрията технологии;

 • HTA лиценз;

Бързи въпроси и отговори

Какво се случва с плацентата след раждането?

В повечето случаи след раждането плацентата се изхвърля, този ресурс, който има потенциала да промени живот просто се разхищава. Ако решите да я съхранявате, плацента Ви се прибира след раждането и изпраща в лабораторията във Великобритания за обработка и съхранение.

Колко струва съхраняването на плацентата?

Цената на плацентарното съхраняване варира в зависимост от това коя услуга изберете. Можете да съхранявате само плацентарни клетки, само амнион или и двете. Можете също така да изберете да съхранявате плацентата си заедно с кръв и тъкан от пъпната връв. Разгледайте всички опции на страница с цените.

Съвместимо ли е съхраняването на плацентата с отложеното клампиране?

Да, плацентарното съхраняване е напълно съвместимо със забавеното, оптимално клампиране. Плацентата се прибира след клампирането.

  function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
  Заявете своя въвеждащ набор от документи

  не съм бременна

  ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

  За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.