fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Открийте ползите от съхраняването на амниона

Достъп до доказани терапии

Съхраняването на тъкан от плацентата дава шанс семейство Ви да получи достъп до невероятния потенциал за лечение с терапии, които включват използването на амниотична мембрана.

Амниотичната мембрана се използва за лечение на изгаряния, рани, язви и заболявания на очите от началото на 1900 г., а сега се очаква да революционизира света на конвенционалната медицина благодарение на забележителния си терапевтичен потенциал.

Cells4Life се ангажира да предостави на Вашето бебе най-добрата възможна проба, така че да има достъп до максимален брой терапии в бъдеще.

Избирайки да съхранявате амнион заедно с кръв и тъкан от пъпната връв и плацентарни клетки, семейство Ви ще има достъп до най-широк спектър от лечения, ако и когато има нужда от тях.

Съхраняване на плацентарни клетки

Cells4Life е единствената тъканна банка, която предлага съхраняване на тъкан от плацента във Великобритания и България, тази услуга Ви дава възможност да извлечете максимални ползи от раждането и в дългосрочен план да защитите здравето на семейство си. Заедно със съхраняването на амниона от плацентата, ние предлагаме и съхраняване на клетки от хорионните въси.

Какво представлява амнионът или амниотичната мембрана?

Амнионът (известен още като “амниотична мембрана”) е най-вътрешният слой на плацентата. Това е тънък лист от епителни и стромални клетки, които намират приложение в различни терапии от началото на ХХ век.

Започва като обвивка около пъпната връв, която през бременността се развива в тънка лигавица на плацентарния сак. Плацентарната тъкан съдържа колаген, фибронектин и хиалуронова киселина, тези три компонента са силно застъпени в различни видове оздравителни терапии.

Амниотичната мембрана от своя страна съдържа комбинация от растежни фактори и противовъзпалителни протеини, които помогнат на клетките да се свързват, когато тялото е увредено или болно. Съществуват и доказателства, че плацентарната тъкан е антимикробна.

Първото документирано използване на амниотичната мембрана е през 1910 г., когато учените откриват, че присадка на амнион на кожата, дава резултати превъзхождащи други методи. По-късно през 1913 г., лекарите съобщават за благоприятният ефект от използването на амниона при заздравяване на кожни рани.

Оттогава се използва като присадка или превръзка на кожата и по-специално, се използва в офталмологията (т.е. за лечение на очни заболявания).

Защо да съхранявате тъкан от амниона?

Топ четири причини да се спрете на услугата съхраняване на тъкан от амниона:

Регенеративен потенциал

Факт е, че амниотичната мембрана се използва още от миналия век за лечение на изгаряния, рани по кожата и язви. Сега обаче, те е и обект на нарастващ списък от клинични изпитвания за лечение на заболявания като диабет, инсулт и др. Невероятно е, но клетките, взети от околоплодната мембрана, са били използвани дори за 3D принтиране на органи и тъкани.

Доказани терапии

Съхраняването на тъкан от плацентата не е просто инвестиция в бъдещи терапии, използването й за лечение е вече факт, нейното приложение е доказана терапевтична опция за различни състояния – от лечение на изгаряния до заздравяване на язви, а така също и за заболявания на очите и артрит.

Повече клетки, повече опции за лечение

Ако изберете съхраняването на плацентарни клетки и амнион, заедно със съхраняване на кръв и тъкан от пътната връв, детето Ви ще има достъп до възможно най-голям брой клетки. Повече клетки означават повече възможности за лечение – не само днес, но и до края на живота му. Амниотичната мембрана от своя страна има допълнителни локални приложения, така че можете да избирате дали да съхраните амниона само или заедно с плацентарните клетки, ако са заедно ще сте избрали най-добрият начин да гарантирате на детето Ви, достъп до най-новите и най-добрите терапии, когато станат достъпни.

Защитете не само бебето, но и останалата част от семейството

Амниотичната мембрана се счита за не-имуногенна, което означава, че нейната употреба не предизвиква съществен имунен отговор и следователно може да се използва за лечение на пациенти без съвместимост.

Защо родителите избират услугата за съхраняване на амниона?

Учените продължават да откриват потенциални приложения за лечение на амниона от плацентата. Има клинични изпитвания, изследващи използването му в терапии при заболявания като:

Гнойни възпаления
През 2017 г. изследователите установяват, че амниотичната мембрана е в състояние да индуцира „епителизация“, това е процесът, при който тялото е в състояние да замести увредените кожни клетки в рана. [1] Други проучвания показват също, че амниотичната тъкан е полезна при заздравяване на диабетни язви на стъпалото, [2] които засягат 10% от страдащите от диабет във Великобритания. [3]

Белодробна и чернодробна фиброза
Амниотичната мембрана има мощен противовъзпалителен ефект и това я превръща в идеален терапевтичен вариант при лечението на чернодробна фиброза. [1] В животински модел прилагането на амнион води до регенериране на тъканите, инхибира фиброзата (повишено разрастване на съединителната тъкан) и намалява възпалението. [2]

Сърдечно-съдови заболявания
Проучванията сочат, че инжектиране на амнионни клетки може да се използва за лечение на сърдечно-съдови заболявания, а присадки от амниотична мембрана са били използвани за лечение на пациенти с възпалителни процеси в сърдечно-съдовата система. [1]

3D принтиране на части от тялото
3D принтерите са една от най-горещите теми, когато се касае за напредъка на технологиите днес – но знаете ли, че те могат да принтират части от човешкото тяло? Учените са използвали стволови клетки от околоплодната мембрана, за да създадат функционални мускули, фрагменти от челюстната кост и дори уши.

Сухо око
Амниотичната мембрана се използва и за лечение на някои често разпространени заболявания като сухо око. Тя е използвана за подобряване на възстановяването на 90 пациента с тежко сухо око и в 88% от случаите е наблюдавано подобрение. [1]

Мозъчни травми
Нарастващ брой проучвания предполагат, че плацентарните клетки могат да помогнат при терапията на остра мозъчна травма чрез препрограмиране на възпалителни реакции и трайно подобряване на неврологичната функция. [1]

Присаждане на амнион върху кожата
Амниотичната мембрана съдържа значителен брой цитокини и растежни фактори, което означава, че може да подпомогне заздравяването на рани и да намали образуването на белези. Смята се също, че намалява болката, когато се прилага върху рана. [1] Тъй като е не-имуногенна, тя е идеална и за алогенна употреба, защото вероятността имунната система да я отхвърли е малка.

Изгаряния
Проучване от 2016 г. доказва, че използването на амниотичната мембрана за покриване на рани от изгаряне води до намаляване на болката и до по-бързо заздравяване.

Диабет тип 2
Амниотичната мембрана може да участва ефективно в терапия на заболявания, които засягат милиони хора по света. Например, инжекция с амниотични клетки, получени от плацента, може да подобри гликемичния контрол при пациенти с диабет, според проучване направено през 2016 г. [1]

Могат ли плацентарните клетки да лекуват коронавирус?

Първоначалните резултати изглеждат обещаващи за шест пациенти, критично болни с COVID-19, лекувани с плацентарна клетъчна терапия.

ПОЛУЧЕТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, ЗАЯВЕТЕ СВОЯ ВЪВЕЖДАЩ НАБОР ОТ ДОКУМЕНТИ

не съм бременна

ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.

Защо да изберете Cells4Life?

Cells4Life е единствената банка за съхраняване

на плацента във Великобритания и България.

Ние също така сме най-популярната банка във

Великобритания, като съхраняваме повече проби

в Обединеното кралство, отколкото всички останали.

Нашите услуги са така създадени да могат да

предоставят на Вашето бебе и семейство възможно

най-добрата дългосрочна здравна защита. Ето само

някои от предимствата на съхраняването на плацента

в Cells4Life:

 • Повече съхранени клетки дават повече възможности за лечения;

 • Разделяне на взетия материал на множество проби, разпределени между две различни локации за съхраняване;

 • Най-пълният набор от услуги;

 • Целогодишно предоставяне на услугите, включително празнични и почивни дни;

 • Специализирани сетове за транспортиране с NanoCool система;

 • Водещи в индустрията технологии;

 • HTA лиценз;

Бързи въпроси и отговори

Какво се случва с плацентата след раждането?

В повечето случаи след раждането плацентата се изхвърля, този ресурс, който има потенциала да промени живот просто се разхищава. Ако решите да я съхранявате, плацента Ви се прибира след раждането и изпраща в лабораторията във Великобритания за обработка и съхранение.

Колко струва съхраняването на плацентата?

Цената на плацентарното съхраняване варира в зависимост от това коя услуга изберете. Можете да съхранявате само плацентарни клетки, само амнион или и двете. Можете също така да изберете да съхранявате плацентата си заедно с кръв и тъкан от пъпната връв. Разгледайте всички опции на страница с цените.

Съвместимо ли е съхраняването на плацентата с отложеното клампиране?

Да, плацентарното съхраняване е напълно съвместимо със забавеното, оптимално клампиране. Плацентата се прибира след клампирането.

  function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
  Заявете своя въвеждащ набор от документи

  не съм бременна

  ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

  За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.