fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Какво се включва в процеса по съхраняване на стволови клетки?

Как функционира събирането и съхранението на стволови клетки?

Ние осъзнаваме, че раждането на Вашето бебе ще бъде един от най-значимите дни в живота ви, ето защо сме посветили работата си на това да осигурим целия процес по безпроблемно събиране и съхраняване на стволови клетки.

Събирането на стволови клетки не влияе върху Вашия план за раждане и никога няма да попречи на връзката между Вас и Вашето бебе след раждането му. В действителност,  събирането се извършва  в отделна стая, след третия етап на раждането – отделяне и изваждане на плацентата.

Събирането на стволови клетки представлява една много улеснена процедура, която може да спаси живота на детето Ви.

Събиране и съхранение на стволови клетки със Cells4Life

От момента, в който изберете да съберете и съхраните стволовите клетки на Вашето бебе, ние ще се заемем с организирането на целия процес.

Единствената Ви отговорност в „големия” ден ще бъде да носите със себе си Вашия Кит за събиране на стволови клетки. Ако имате нужда от медицинска сестра, специализирана да взима кръв, ние ще ангажираме екип и всичко, което трябва да направите, е да ги повикате, когато отивате в родилното отделение. Специална грижа на екипите ни е да пристигнат при Вас навреме. След като бебето се роди, Вашата специализирана медицинска сестра  или консултант ще извърши събирането на стволови клетки, използвайки приспособленията, намиращи се във Вашия Кит за събиране на стволови клетки. За Вас всичко завършва с обаждане на куриерската ни служба, която пренася клетките.

Ние ще направим всичко останало!

А ако имате нужда от допълнителна помощ, нашите екипи от професионалисти са на разположение на телефонната ни линия 24 часа/7 дни в седмицата, 365 дни в годината.

Защо да изберете банката за стволови клетки Cells4Life?

Събиране и съхранение на 100% от стволовите клетки на пъпната връв;

Многобройни възможности за лечение чрез стволови клетки;

Дублирани места за съхранение на клетките;

Лабораторията е на Ваше разположение 24 часа/7 дни в семицата, 365 дни в годината.

Подготовка за събиране на стволови клетки

1. Заявете Вашия въвеждащ набор от документи/ Welcome Pack.
Получете пълната информация за събиране на стволови клетки и съхраняването на кръв от пъпна връв като изтеглите безплатен въвеждащ Welcome Pack.

2. Поръчайте Вашия Кит за събиране на стволови клетки
Първа стъпка към сключване на Споразумение за извършване на услуги със Cells4life, е да попълните и подпишете всеки раздел от документа, след което ни го изпратите, заедно с първоначалната вноска по изплащането на услугата. Друга възможност е да ни се обадите на + 359 893 494 716 и ние ще Ви изпратим копие от нашия дигитален формуляр за съгласие, за да го попълните онлайн и да приемем по телефон първоначалното заплащане. След като получим документите и първата вноска, по куриер Вие ще получите Кит за събиране на стволови клетки и незабавно ще задействаме услугата за специализирана медицинска сестра.

3. Информирайте персонала във вашата болница
При следващото Ви посещение в болницата, моля, уведомете ги за вашето желание да бъдат събрани стволови клетки от пъпната връв като част от вашия план за раждане. Ние ще ви изпратим специализирано писмо, което да представите в болницата, анонсирайки Cells4Life като вашата банка за стволови клетки.

В деня на събиране на стволови клетки

4. Постъпване в болницата
Потегляйки към болницата и постъпвайки в родилно отделение, за Вас е от изключително значение да носите своя Кит за събиране на стволови клетки.

Ако имате нужда от медицинска сестра, специализирана да взима кръв, трябва да съобщите на екипа ни, че пътувате към болницата и да посочите момента, в който трябва да пристигнем в болницата.

5. Събиране на кръв от пъпната връв
След раждането на Вашето бебе и отделяне на плацентата, Вашият медицински специалист ще използва Кита за събиране на стволови клетки, за да събере кръвта от пъпна връв, тъканта от пъпната връв и кръвна проба от майката, преди да ги опакова в специално подготвените, готови за куриерска доставка, транспортни чанти. Целият процес отнема между 20 и 30 минути.

6. Обадете се на куриера
Веднага след като събраните проби са пакетирани, можете да организирате незабавното им прибиране от нашия специализиран куриер, който ще ги предаде лично на лаборант, част от екипа Cells4Life. Тази част от нашата услуга е налична 24-часа в денонощието/365 дни годишно. Моля, уверете се, че през цялото време сте съхранявали при Вас Кита за събиране и го предайте директно на куриера. Не го оставяйте на регистратурата на болницата!

7. Изследване и криоконсервация
За клиентите от Обединеното кралство обработваме всички стволови клетки в рамките на 24 часа, въпреки че повечето от тях се обработват дори за 12 часа. Процесът при нас протича в следния ред: първо, оценяваме жизнеспособността (виталността) на стволовите клетки на Вашето дете; второ, разпределяме ги в отделни проби; трето, съхраняваме ги с помощта на “криоконсервация” – процес на замразяване на клетките и тъканите в течен азот, за да се стопира всякаква биологична активност. Клетките се поддържат в това състояние, докато не се появи нужда от използването им.

8. Изследване на майчината проба
За тестването на всички проби се използват най-новите и актуални измервателни уреди и анализи. Ако се докаже необходимост от допълнителни тестове, за целта Cells4Lifе използва специализирани референтни лаборатории.

Вкъщи след събирането на стволови клетки

9. Първоначални резултати
В рамките на два работни дни след раждането, ще получите телефонно обаждане, с което ще Ви информираме за резултатите от първоначалната виталност на пробите със стволови клетки от събрания материал. В писмена форма тези резултати ще Ви бъдат изпратени и по пощата.

10. Изследване за евентуално замърсяването
До 14 дни след доставяне на Вашата проба в банката за стволови клетки, малка част от нея ще бъде изследвана за замърсяване. Макар че замърсяванията са рядкост, ако пробата е заразена, ние ще Ви уведомим за вида бактерия и последиците от употребата й при евентуално лечение. При такава ситуация, решението дали да се съхрани или да се унищожи пробата остава във Вашите ръце. Ако решите да я унищожите, таксите за обработка, тестване и съхранение на пробата ще ви бъдат възстановени напълно.

11. Сертификат за анализ
След като изследването на пробата приключи успешно и завършите заплащане на услугата, Вие получавате Cells4Life Сертификат за анализ от изследването на пробите от кръв от пъпна връв (и тъкан) на Вашето дете. Този важен сертификат е документът, съдържащ резултатите от изследването на пробите Ви.

ПОЛУЧЕТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ, ЗАЯВЕТЕ СВОЯ ВЪВЕЖДАЩ НАБОР ОТ ДОКУМЕНТИ

не съм бременна

ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.