fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Знаете ли, че можете да съхранявате не само кръв от пъпна връв, но и тъкан от пъпна връв?

Тъканта от пъпната връв съдържа стволови клетки, които не се срещат в кръвта от пъпната връв и тaзи статия има за цел да обясни защо съхраняването им може да бъде изключително полезно.

Прочетете, за да научите повече.

Какво представлява тъканта на пъпната връв?

Това може да звучи очевидно, но си струва да ви дадем подробен отговор, за да имате всички факти.

Тъканта на пъпната връв е самата пъпна връв. Тъканта и изолационният материал (наречен Wharton’s Jelly) съдържат дори повече потенциално променящи живота стволови клетки, отколкото само кръвта от пъпната връв.

Как се събира?

След като плацентата е доставена и пъпната връв е прерязана, подобно на начина, по който се събира кръвта от пъпната връв, пъпната връв ще бъде отнесена в отделна стая за събиране.

Участъци от неповредената връв се нарязват и поставят в контейнери, пълни с физиологичен разтвор. След това те са криоконсервирани.

Какво могат да лекуват стволовите клетки от пъпна връв?

Пъпната връв съдържа MSC (мезенхимни стволови клетки), подобни на тези в кръвта от пъпната връв, но тук е интересната част. Има клетки, уникални за тъканта.

Тъканно-специфичните клетки са:

 • Човешки ендотелни клетки от пъпна вена (HUVESCs) – използват се в изследвания на съдовата биология за неща като съсирване на кръвта и ангиогенеза.
 • Стволови клетки от обвивката на епителната връв (CLSCs) – доказано ефикасни при лечение на трудно зарастващи рани и демонстрират успех при регенеративни лечения.
 • Човешки периваскуларни клетки от пъпна връв (HUCPVCs) – в момента се изследват за техния потенциал в образуването на кости и инженерството на кожната тъкан.
 • В момента има десетки клинични изпитвания и изследователски проучвания, които откриват обещаващи резултати при използване на тези стволови клетки за лечение.

 

Как да съхранявам тъканта на пъпната връв?

По същия начин, по който бихте съхранявали кръв от пъпна връв. Свържете се с нас и изберете пакет, който ви подхожда и включва тъкан от пъпна връв.

Ще ви бъде предоставен комплектът, който можете да поставите в болничната си чанта, готов за тръгване и след това на деня вашият флеботомист ще го използва, за да вземе тъканта безопасно. След това го връщате на куриера, който го връща в лабораторията, където ще бъде обработено и съхранено.

Ако искате повече подробности, вземете си безплатен пакет за добре дошли днес или се свържете с нас и ние можем да ви помогнем.

  function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
  Заявете своя въвеждащ набор от документи

  не съм бременна

  ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

  За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.