fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

TotiCyte – революция в обработката на пъпната връв

TotiCyte трансформира задържането на клетките, както по време на обработката, така и при криоконсервиране, и е изключителна за Cells4Life.

Най-ефективната система за обработка на кръвни клетки в света, TotiCyte осигурява – в момента на лечението – 100% – 400% повече стволови клетки, отколкото всеки друг метод, който сме изследвали.

Най-високото възстановяване на клетките с TotiCyte

TotiCyte достава до 5 пъти повече жизнеспособни клетки

Много типове клетки с TotiCyte

TotiCyte доставя повече видове клетки

99% отстраняване на червените клетки

TotiCyte премахва повече червени кръвни телца

Никой не знае дали и кога ще са необходими стволовите клетки от кръвта на бебето. Независимо дали става дума за животоспасяваща терапия или за облекчаване процеса на стареене, в течение на целия живот може да има многобройни случаи, по време на които клетките да влязат в употреба. Два ключови фактора влияят върху терапията със стволови клетки: наличието на подходящ брой жизнеспособни клетки и правилният тип клетки. Стволовите клетки от кръвта на пъпна връв са възможно най-мощните, но броят, който може да бъде събран от пъпната връв, е ограничен от наличното количество кръв.

Ето защо е от изключително значение в процеса на обработка да се запазят възможно най-много от безценните стволови клетки на детето Ви.

Броят клетки е от много голямо значение

TotiCyte доставя повече клетки при използване за терапия

Методът TotiCyte е разработен, за да увеличи максимално броя на клетките, както преди замразяване, така и особено след размразяването. Тя осигурява 2 – 5 пъти повече клетки при използване за лечение от всеки друг метод, който сме изследвали, включително всички системи, които се използват в момента в Обединеното кралство. Използването на TotiCyte гарантира, че пробата на вашето дете да бъде полезна през целия му живот, не само в детска възраст, както и да осигури възможност да бъде използвана за множество терапии.

Вашето дете може да е част от първото поколение, което да живее повече от 100 години.

Множество лечения – детето ви може да е част от първото поколение, което да живее до повече от 100 години. Кой може да прогнозрира колко терапии с регенеративна медицина могат да бъдат бъдат нужни? При всяка една терапия може да е необходимо използването на част или на всички съхранени стволови клетки. Ясно е, че колкото повече клетки се съхраняват, толкова повече лечения могат да бъдат проведени. Освен това, при очакваното развитие на технологиите за прилагане на стволови клетките, ще бъде от решаващо значение да има налични множество проби за индивидуална употреба

Терапии и телесно тегло – за много терапии броят на необходимите клетки е свързан с телесното тегло – тъй като детето ви расте, в зряла възраст то ще има нужда от повече стволови клетки.

Какво означава „възстановяване на клетките“?

Възможно е да срещнете няколко различни определения за възстановяване на клетки:

Възстановяване след обработката – броят на жизнеспособните клетки, които се намират след като пъпната връв е била обработена, но преди материалът да е бил замразен.

Възстановяване след размразяване – броят на жизнеспособните клетки, открити след като кръвта от пъпна връв е размразена и е готова за лечение. Ключов момент: всъщност, при използване за терапия има значение единствено броят на жизнеспособните клетки, мъртвите клетки не са полезни в регенеративната медицина.

Съвместимост на кръвна група

Ако стволовите клетки от пъпна връв на детето Ви се използват за лечение на неговия организъм, те ще бъдат перфектен донор, както на клетъчно ниво, така и по отношение на кръвната група. Но ако те бъдат използвани за лечение на друг член на семейството, ще трябва да бъдат проверени за съвместимост.

Дори в случай на лечение на братя и сестри, когато има 75% шанс за съвместимост на клетъчно ниво, все пак е възможно техните кръвни групи да не съвпадат. В този случай пробата трябва да бъде “измита” преди третирането, за да се отстранят червените клетки под 5% от обема. Тази процедура намалява риска от потенциално животозастрашаваща трансфузионна реакция. Недостатъкът на процеса на измиване е, че твърде много стволови клетки също се отмиват, което потенциално намалява шансовете за успешно лечение.

TotiCyte подобрява съвместимостта на кръвните типове

Методът TotiCyte премахва 99% от червените кръвни клетки в кръвта от пъпна връв, което означава, че е готова да бъде използвана за лечение, независимо от кръвната група на пациента и може да означава, че не би имало нужда от процедура по „измиване“. Това е другият метод, по който TotiCyte доставя максималния брой стволови клетки в момента на терапия.

Още типове клетки

За разлика от другите методи за намаляване на обема, TotiCyte запазва най-ценните, основни типове клетки в кръвта от пъпна връв. При прилагане на други технологични процеси, съществува сериозна опасност именно те да бъдат унищожени. Не бихме могли да предвидим кои стволови клетки ще бъдат най-съществени за евентуални терапии в бъдеще, така че защо да рискуваме загубата на някои? Особено, когато това са именно най-младите и вероятно най-силните.

Какво представлява TotiCyte?

Оторизиран за наша употреба от специализирания британски правителствен орган, регулиращ използването на органи и части от човешкото тяло (HTA), TotiCyte представлява прецизна, ниско концентрирана смес от два разтвора, рутинно използвани в кръвната терапия. Тези разтвори се наричат DMSO и Dextran; те присъстват във всяка обработена проба от кръв на пъпна връв и са трансферирани в организма на пациенти при хиляди лечения със стволови клетки по целия свят.

Как работи TotiCyte?

TotiCyte утаява червените кръвни клетки, оставяйки всички останали видове клетки, включително и стволовите, закачени за плазмата.
Плазмените и стволовите клетки се препразват в отделна торбичка за обработка, при което се отстраняват 99% от червените клетки.
Плазмените и стволовите клетки се центрофугират внимателно, което води до формирането на слой от стволови клетки (наречен “buffy coat”), отаен в дъното на плазмата.
Излишната плазма се отстранява, осигурявайки проба от 25 ml стволови клетки, която може да бъде разделена на няколко единици преди съхранението/замразяването.

ПОЛУЧЕТЕ ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРАЦИЯ, ЗАЯВЕТЕ СВОЯ КИТ ЗА СЪБИРАНЕ НА КРЪВ ОТ ПЪПНА ВРЪВ

Какви други техники се използват?

За да се запази жизнеспособността в случай на терапия, всички обществени и частни банки за кръвни клетки от пъпна връв ще запазят пробата на бебето Ви в течен азот. Това гарантира, че ако стволовите клетки са необходими на детето Ви след 10, 50 или 100 години, те ще останат толкова жизнеспособни, колкото в деня, в който са били събрани.

Обработка: Изчерпване на червените клетки

Много различни технологии и техники се използват за обработка и приготвяне на кръвта от пъпна връв. Целта на всички основни техники е да се премахнат колкото е възможно повече от червените кръвни клетки – това се нарича изчерпване на червените клетки или намаляване на обема.

Обикновено кръвта от пъпна връв се центрофугира при висока скорост, която разделя кръвта на три компонента: по-тежките червени клетки на дъното; много тънък слой (buffy coat), който съдържа стволовите клетки и горен пласт плазма, който носи разнообразно съдържание, но не носи клетки.

Слоят стволови клтеки (buffy coat) се отделя в торбичка за криоконсервация, заедно с известно количество плазмени и червени клетки. Червените кръвни клетки не са от решаващо значение за регенеративната медицина, но е от изключителна важност да се уловят всички стволови клетки, които се съдържат в интерфейса между двата слоя. По подобен начин се събира и част от плазмата.

Криоконсервация

Следва процесът по замразаване, който представлява двустепенна процедура по замразяване: първо пробата се поставя с контролирана скорост на замръзване до -80 ° C, последвано от поставяне в течен азот в парообразно състояние при -190 ° С. Непосредствено преди контролираното замразяване се добавя около 10% DMSO в кръвта от пъпна връв, за да се предотврати разпадането на клетките по време на замразяването. След това кръвта остава замразена, докато не бъде необходима за клетъчна терапия.

Ограничения на другите технологии

Всички технологии за намаляване на обема губят стволови клетки. След размразяване се загубват твърде много от най-жизнеспособните клетки. Диапазонът на изгубени клетки е от 70% до 90% от началния брой жизнеспособни стволови клетки. Този проблем значително ограничава употребата на пробата и определя дали и колко пъти може да се използва за терапия. В допълнение, всички водещи системи за намаляване на обема запазват до 35% червени кръвни клетки/еритроцити. Много от тях се разпаднат при замразяване, което ги превръща в клетъчни отломки. Тези отломки се премахват чрез измиване, но от това следва загуба на още повече стволови клетки. Еритроцитите също могат да причинят отрицателна реакция на организама по време на „вливане“ – ако кръвните групи не са съвместими.

 

TotiCyte решава всички тези проблеми, като доставя повече стволови клетки и по-малко еритроцити, отколкото всеки друг метод.

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.