fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

В момента на зачеването се създава главната клетка- една мъничка клетка, която ще отговаря за създаването на всяка друга отделна клетка в тялото на вашето бебче. Тези клетки по- късно ще се диференцират и ще станат по-специализирани, като поемат специфични роли, докато бременността напредва. Всяка една клетка, която тялото на вашето бебе въобще някога ще създаде, ще може да проследи своя произход обратно до единичната клетка, създадена при зачеването.

От момента на зачеването вашето бебе започва да расте. На никой друг етап от живота си то няма да расте така бързо, както в първия триместър от бременността. Разбираемо е, че вие ще се чувствате много уморени по време на този период на бърз растеж. Причината е, че използвате вашата енергия и хранителни вещества, за да поддържате растежа на бебето.

Хормоните в ранна бременност могат да ви доведат до много странични ефекти, като например един от най-често срещаните е сутрешното гадене. Много жени обаче смятат, че гаденето не е ограничено само до сутринта, а може да продължи и през целия ден. Заедно със сутрешното гадене може дори да откриете, че изпитвате отвращение към определени храни или напитки, кафето често се дава като пример като една от тях.

Първият триместър е много вълнуващо време за много родители. След като потвърдите бременността с лекаря, ще бъдете насочени за записване и назначаване на контролни прегледи. Ще ви зададат различни въпроси за семейната история на бебето ви, включително за заболявания или многоплодни бременности. Лекарят също така ще изчисли датата, когато се очаква раждането на бебето, въпреки че само 5% от бебетата действително се раждат на тази дата. Очаквано те се появяват на бял свят между 37 и 42 седмица.

По време на тези съвсем ранни прегледи ще присъствате на първото си ултразвуково изследване. Това е една наистина чудесна възможност да видите бебето си и да видите живота в утробата си.

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.