fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Продължаваме нашите серии за бременността с по-важното, което е добре да знаете за втория триместър.

Това е най-вълнуващия и приятен етап от бременността за повечето бременни. Благодарение на укротяването на хормоните в известна степен, много от неразположенията, измъчвали Ви първите три месеца, вече са минало. Сутрешното гадене трябва да избледнее и умората, изпитвана през първия триместър, трябва също да започне да намалява. Това е периодът, в който е хубаво да се насладите на пълноценно време с партньора, семейството и приятелите. Знайте, че умората може да се завърне в третия триместър заедно с намаляване на мобилността.

През второто тримесечие е желателно да посетите болницата за сканиране за аномалии. Целта на това изследване с ултразвук е да провери дали бебето ви се развива правилно. По време на това сканиране е твърде възможно сонографът да открие пола на вашето бебе, ако искате да го знаете. Може и да закупите снимки на вашето бебе, за да зарадвате близките си и да сложите начало на бебешкия албум::)).

През второто тримесечие ще започнете да чувствате първите движения на малчугана, но не се притеснявайте ако не ги различавате. При по-развита мускулатура или други фактори, може да разграничите ясно движенията му чак в последния триместър. Колкото повече бебето ви расте, движенията му ще бъдат по- забележими, а накрая дори могат да Ви будят през нощта. С нарастването на плода, ще наедрее и мама. Приемайте спокойно промяната във фигурата си. Наблюдавайте с проследяващия бременността Ви лекар, покачването на килограмите, за да сте сигурна, че всичко е в нормите и не сте застрашени от високо кръвно или диабет.

Настъпва времето, когато коремчето Ви ще става все по-забележимо, и за да не притискате рожбата си с неподходящи дрехи, препоръчително е да преминете към дрехи за бременни.

С напредване на второто тримесечие вероятно ще искате да започнете да се подготвяте за идването на вашето бебе на бял свят и да се подготвяте за раждането. Трябва да започнете да мислите за това къде и как бихте желали да родите вашето бебе. Сега е чудесно време да резервирате запазване на кръв от пъпната връв на вашето бебе за стволови клетки. Ние можем да организираме събирането и съхранението на кръв от пъпната връв на бебето. Което и родоразрешение да изберете, независимо от това дали ще е вкъщи, водно раждане, или в болница, Вие можете да съхраните кръв от пъпната връв на рожбата си със Cells4Life.

Заявете своя въвеждащ набор от документи

не съм бременна

ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.