fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Продължаваме нашите серии за бременността с по-важното, което е добре да знаете за втория триместър.

Това е най-вълнуващия и приятен етап от бременността за повечето бременни. Благодарение на укротяването на хормоните в известна степен, много от неразположенията, измъчвали Ви първите три месеца, вече са минало. Сутрешното гадене трябва да избледнее и умората, изпитвана през първия триместър, трябва също да започне да намалява. Това е периодът, в който е хубаво да се насладите на пълноценно време с партньора, семейството и приятелите. Знайте, че умората може да се завърне в третия триместър заедно с намаляване на мобилността.

През второто тримесечие е желателно да посетите болницата за сканиране за аномалии. Целта на това изследване с ултразвук е да провери дали бебето ви се развива правилно. По време на това сканиране е твърде възможно сонографът да открие пола на вашето бебе, ако искате да го знаете. Може и да закупите снимки на вашето бебе, за да зарадвате близките си и да сложите начало на бебешкия албум::)).

През второто тримесечие ще започнете да чувствате първите движения на малчугана, но не се притеснявайте ако не ги различавате. При по-развита мускулатура или други фактори, може да разграничите ясно движенията му чак в последния триместър. Колкото повече бебето ви расте, движенията му ще бъдат по- забележими, а накрая дори могат да Ви будят през нощта. С нарастването на плода, ще наедрее и мама. Приемайте спокойно промяната във фигурата си. Наблюдавайте с проследяващия бременността Ви лекар, покачването на килограмите, за да сте сигурна, че всичко е в нормите и не сте застрашени от високо кръвно или диабет.

Настъпва времето, когато коремчето Ви ще става все по-забележимо, и за да не притискате рожбата си с неподходящи дрехи, препоръчително е да преминете към дрехи за бременни.

С напредване на второто тримесечие вероятно ще искате да започнете да се подготвяте за идването на вашето бебе на бял свят и да се подготвяте за раждането. Трябва да започнете да мислите за това къде и как бихте желали да родите вашето бебе. Сега е чудесно време да резервирате запазване на кръв от пъпната връв на вашето бебе за стволови клетки. Ние можем да организираме събирането и съхранението на кръв от пъпната връв на бебето. Което и родоразрешение да изберете, независимо от това дали ще е вкъщи, водно раждане, или в болница, Вие можете да съхраните кръв от пъпната връв на рожбата си със Cells4Life.

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.