fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Британската тъканна банка Cells4Life използва само доказани клинично методи на система за илозиране на стволови клетки TotiCyte. Cells4Life не подвежда клиентите си и семействата по никакъв начин, както това се твърди в някои български медии. Подобна информация не е разпространявана от Агенцията за стандарти в рекламата (ASA) във Великобритания, нито от BBC.

Cells4Life не дава указания за клампиране и никога не препоръчва пъпната връв да се клампира по-рано, отколкото изискват политиката на болницата или родилният план на майката. Не участваме в процеса по клампиране, тъй като той се извършва от акушера или гинеколога. Просто вземаме това, което остане, след като майката е родила според родилния план, който е най-добър за нея и за бебето.

Услугата е 100% съвместима със забавеното и оптималното клампиране на пъпната връв. Ние подкрепяме този избор на 100%. Взима се тази кръв, която е останала, след като майката е родила според родилния план, който е избрала. Винаги може да се вземе тъкан от пъпната връв независимо от наличния обем кръв. Не е вярно, че забавеното клампиране на пъпната връв означава, че няма да е останала кръв. Времето от 1-2 минути имат минимално въздействие върху взетия обем и макар, че той действително намалява пропорционално на забавянето, все пак стандартно се взема 10-20 мл остатъчна кръв от плацентата след 20-минутно забавяне.

Атаката срещу тъканната банка Cells4Life идва от конкуренти, които в Обединеното кралство са подали сигнал пред ASA, тъй като не вярват, че технологията на компанията TotiCyte дава 3 пъти повече стволови клетки в момента на терапията в сравнение с техните технологии. Cells4Life поддържа и има същите системи като на конкурентите. Те са инсталирани от производителите, които също контролират, обработват пробите и резултатите, получени от Cells4Life и са представителни за това, което може да се очаква. Ако нашите конкуренти имат по-добри резултати от тези, които сме публикували, тогава защо те не са публикували своите данни?

Информацията на BBC е напълно несвързана с маркетинга на нашата технология TotiCyte. BBC са намерили стар блог, който използва остаряла дефиниция за забавено клампиране на пъпната връв от 30 секунди от раждането на бебето. Cells4Life уточни пред тях, че информацията в блога е неправилна и незабавно поиска от собствениците му да актуализират определението. Това беше много малка грешка, която е отстранена веднага след като бе намерена.

Технологията TotiCyte на Cells4Life е разработвана в продължение на дълги години, има разрешение за употреба от Агенцията за човешки тъкани във Великобритания и се използва през последните две години и половина. Това е най-популярната услуга на компанията и ние отстояваме убеждението си в точността и верността на данните. Постоянно се стремим да гарантираме прозрачност за клиентите си и вярваме, че зачитането на морални ценности и почтеността в дадена компания са от ключово значение, когато се взема решение за бъдещето на нашите деца!

Информация за Cells4Life

Частната тъканна банка за съхранение на стволови клетки Cells4Life е създаде през 2002 г. във Великобритания и в момента е най-голямата в страната. Присъства в 54 държави, като има представителства в САЩ, Испания, Италия, Обединените арабски емирства, България и др. Стволовите клетки се използват за трансплантация и лечение на редица болести, описани от Европейската здравна асоциация. Представител на Cells4Life за България е Тъканна Банка Садаса 2007 ЕООД, която започва работа през 2011 г.

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.