fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Стволови клетки. Чуваме за тях през цялото време. Изглежда винаги има нещо ново за стволовите клетки и колко наистина удивителни могат да бъдат те.

Ако искате да разберете как стволовите клетки са помогнали за лечението на мозъчна травма на младо момиче, продължете да четете.

Успехът

Обещаваме, че тази история има щастлив край, така че се придържайте към нея.

Нашата история е за Сена. Родена в Холандия, малко след раждането си тя получава инсулт. Кратко запушване на една от главните артерии към мозъка й е блокирано за кратко, което доведе до липса на кръв и кислород. В резултат на това тя е получила увреждане на лявата страна на мозъка си.

На нейните родители, Себастиан и Сузане е казано, че Сена не може да ходи без чужда помощ.

Експериментално лечение със стволови клетки. Сена беше едно от десетте бебета, които участваха в пробното пускане на тази променяща всичко терапия. За Сена това напълно променя всичко.

12 години изследвания, проведени върху мезенхимни стволови клетки (MSCs), трябваше да бъдат приложени на практика. Ако лечението беше доставено чрез инжекция, щеше да отнеме твърде много време на клетките да достигнат до мозъка и е по-вероятно да се окажат в други органи. Решено е лечението да се извършва с капки за нос.

Тъй като носната кухина е толкова близо до мозъка със само една кост между тях, капките биха имали много по-голям шанс да достигнат желаната дестинация. Стволовите клетки достигнаха увреждането и след това насърчиха собствените стволови клетки на бебето да започнат работа, за да поправят нараняването и да развият тъкан.

Днес Сена е щастливо, здраво и енергично дете на 18 месеца и може да тича и ходи точно като всяко друго малко дете.

Вижте, казахме ви, че краят е добър.

Още малко добри новини

За другите деца, включени в изпитването за лечение заедно със Сена, имаше някои също толкова обещаващи резултати.

По време на самото лечение само едно бебе разви лека треска, но освен това на пръв поглед нямаше други очевидни странични ефекти.

На 3 месеца всички деца получиха последващ ЯМР. Във всички случаи зоната, която е била увредена от инсулт, е намаляла по размер.

До 4 месеца всички бебета показват по-добро движение от очакваното и цяла година всички бебета, въпреки че три имат известна слабост от едната страна, можеха да ходят.

Това лечение дава надежда на малки бебета, страдащи от наранявания, подобни на Сена.

Съхранявайте стволовите клетки на вашето бебе

Лечението със стволови клетки често изисква донор и може да отнеме време, за да се намери съответствие. Съхраняването на стволови клетки на вашето бебе дава на детето ви достъп до 100% съвпадение на стволови клетки. Ако вашето бебе получи мозъчна травма и се нуждае от лечение, неговите стволови клетки са там, за да бъдат използвани.

Но това не са само мозъчни травми. Стволовите клетки от кръвта и тъканта на пъпната връв са използвани за лечение на левкемия и други заболявания на кръвта, както и диабет и общо 80 здравни проблема по света.

Ако сте любопитни как да съхранявате стволовите клетки на вашето бебе при нас в Cells4Life, поръчайте информационен пакет.

Baby Insight

Стволовите клетки очевидно имат невероятен потенциал, когато става въпрос за медицински терапии. Така че защо трябва да съхранявате стволовите клетки на вашето дете?

Обикновено, когато получавате лечение със стволови клетки от донор – независимо дали това е кръвен роднина или непознат – клетките трябва да съответстват възможно най-близо на вашите собствени. Още по-лошо, може да се наложи да изчакате идването на донор, което може да отнеме известно време.

Ето защо е толкова полезно да съхранявате кръвта и тъканта от пъпната връв на вашето бебе.

Ако детето ви се разболее, ще имате незабавен достъп до 100% съвпадение на стволови клетки, както и когато имате нужда. Второ, ако имат брат или сестра, които се разболеят, вие отново ще имате незабавен достъп до съхранените стволови клетки, които имат голям шанс да бъдат близки. (25% шанс за перфектно съвпадение и 50% шанс за частично съвпадение)

С цялата тази информация, ако се интересувате от процеса на банкиране на кръв от пъпна връв, можете да получите информационен пакет, който трябва да ви даде всички подробности, от които се нуждаете. Също така винаги се радваме да ви помогнем по телефона.

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.