fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Кръвта от пъпната връв на вашето бебе е най-богатият известен източник на стволови клетки от човешкото тяло. Вижте защо тези малки борци са толкова важни и ценни в лечението на десетки тежки заболявания.

Ствoлoвитe клетки буквално изграждат живота.

Всъщност първата клетка, създадена при зачеването, е стволова клетка и всяка следваща клетка, води началото си от нея. Тъй като клетките продължават да се делят след зачеването, стволовите клетки стават все по-специализирани, за да оформят всяка частичка, всеки орган, всяко косъмче на малкото ви съкровище. Има много различни видове стволови клетки и еднa от най-интересните е ембрионалната стволова клетка. Стволовите клетки са главните клетки на тялото- “строителен материал” , който може да се превърне във всеки тип клетка, от която тялото ви би имало нужда.

Ембрионалните стволови клетки се избират за изследване от някои учени поради способността им да се диференцират (да станат специализирани клетки); тези клетки идват директно от ембрионa и засега използването им буди много етични въпроси. За съжаление ембрионалните стволови клетки не присъстват в кръвта от пъпната връв, но много подобни на тях малки стовлови клетки могат да се извлекат от кръвта от пъпната връв. Тези малки клетки споделят много от свойствата на ембрионалните, без срещу тях да има някакви възражения, тъй като не идват от ембриона. Всъщност стволовите клетки, които се намират в кръвта от пъпна връв, са известни като „възрастни стволови клетки“ – което звучи забавно, имайки предвид, че става дума за малко бебе.

Тъканта на пъпната връв е богата на мезенхимални стволови клетки.

Те са обект на десетки клинични изследвания в областта на регенеративната медицина. Тя използва собствените клетки на тялото за възстановяване или замяна на тъкани, които са повредени или болни.

Хематопоетичните клетки

Те намират приложение в трансплантационната медицина при диагнози kaтo сърповидна анемия, левкемия, лимфоми и миеломи.

100% съвместимост

Най-големият плюс на клетките от пъпната връв е, тяхната 100% съвместимост! Така можете да бъдете сигурни, че при евентуална нужда от трансплантация или основана на стволови клетки терапия, няма риск от отхвърляне. По-голям е и шансът за съвместимост за родители и кръвни роднини. Процентното съвпадение при братя и сестри е около 25%.

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.