Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/cells4li/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5586
Терапия със стволови клетки при аутизъм- 2 | Cells4Life
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Какво причинява аутизъм?

Точната причина за аутизма в момента остава неясна. Общоприето е обаче, че той се причинява от комбинация от генетични и фактори на околната среда, които могат да повлияят на развитието на мозъка на индивида. Те могат да доведат до нарушения в структурата и функциите на мозъка и впоследствие да се стигне по- късно до диагноза аутизъм. Предишни изследвания също така свързват промените в имунитета по време на пренаталния и постнаталния стадий с промените в развитието на мозъка и съответно увеличените рискове от аутизъм.

По- рано през 2019 г. беше съобщено, че приблизително 700 000 възрастни и деца във Великобритания са аутисти – около 1% от цялото население на Обединеното кралство. Счита се, че повече от 1 на всеки 100 деца във Великобритания има аутизъм, като диагностицираните момчета са четири пъти повече от момичетата.

Според скорошно проучване, ръководено от изследователския център за аутизъм, приблизително 300 000 деца с аутизъм все още не са диагностицирани. Разстройството засяга не само хиляди деца, но и живота на родителите и семействата им. Проучванията са установили, че в пренаталните етапи повишените нива на автоантитела на майката, които са насочени към тъканите в развиващия се плод, могат да окажат влияние върху развитието на протеини на мозъка на плода. И това потенциално може да доведе по- късно до диагноза аутизъм. Това се дължи на автоантителата, които нарушават производството на нервни стволови клетки в нервната система, влияят върху развитието на мозъка и водят до понижена способност за социални контакти.

Изследванията също така показват високи нива на невровъзпаление в мозъка на деца с аутизъм в постнатален стадий. Възпалението може да създаде промени в структурната свързаност в различните региони на мозъка, особено в нервната система, която е от решаващо значение за регулирането на социално-емоционалното поведение. Сканирането на мозъка на деца с аутизъм показва значителни разлики във формата и структурата на мозъка в сравнение с останалите деца. Въпреки че няма лечение за аутизъм, налични са редица други интервенции, които предоставят помощ и подкрепа на деца и родители. Съществуват обаче и нарастващи доказателства, които подкрепят използването на терапия със стволови клетки от пъпна връв при аутизъм.

Значение на съхранението на кръв и тъкани от пъпната връв

Както беше показано в това проучване, стволовите клетки от кръвта от пъпната връв могат да бъдат и са използвани за успешно подобряване на симптомите на деца с аутизъм. До такъв извод са достигнали и други предишни изследвания и клинични изпитания. Все повече родители решават да запазят кръв и тъкани от пъпната връв на бебето, за да лекуват състояния като аутизъм, както и много други заболявания и разстройства. Всъщност беше съобщено, че кръвта от пъпната връв може да лекува над 85 заболявания и разстройства, включително церебрална парализа, левкемия и болест на Паркинсон.

function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
Заявете своя въвеждащ набор от документи

не съм бременна

ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.