fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Дъщерната компания на Cells4Life – Stabilitech – се присъедини към надпреварата за създаване на ваксина срещу коронавируса, който блокира целият свят, и в момента набира 6 милиона паунда за финансиране на следващия ключов етап от изследванията.Stabilitech е британска компания за биотехнологии, която разработва ваксини и биофармацевтични продукти от ново поколение. Stabilitech смята, че е създала иновативна перорална ваксина срещу COVID-19, но се нуждае от още 6 милиона британски лири инвестиции за финансиране на клиничните изпитвания за предхождащи одобряването и.

Има редица кандидати за създаване на ваксина срещу глобално опустошителния вирус. Въпреки това, OraPro-COVID-19 ‘на Stabilitech е уникална. „OraPro-COVID-19“ е перорална капсула, която може да се прилага от вкъщи и дори да се доставя по пощата.

В интервю за The Pharma Letter, председателят на Stabilitech, и на Cells4Life, Уейн Чанън ни разказва повече за уникалната перорална ваксина срещу COVID-19.

„Доставянето на ваксина срещу COVID-19 в най-кратки срокове е само половината от предизвикателството. Доставянето на ваксина, която наистина работи, е по-важното. COVID-19 заразява лигавиците на ухото, гърлото, носа и белите дробове. Ето защо ние насочваме нашата ваксина, за да ударим COVID-19 там, където се разпространява – в лигавичните клетки. Другите ваксини към момента са насочени само към имунната система, но от нашите изследвания знаем, че COVID -19 е лигавичен вирус, следователно всички разработчици на ваксини трябва също да търсят ваксина, която е насочена както към лигавичния, така и към системния имунитет. Това е, което OraPro-COVID-19 предоставя в една капсула. ”

Капсулите OraPro-COVID-19 са термично устойчиви, което означава, че не е необходимо да се съхраняват в хладилник за разлика от повечето други ваксини. Благодарение на тази уникална функционалност, капсулата може просто да бъде изпратена по пощата и да се приема устно от у дома.

„Дори най-уязвимите и рискови групи могат да се възползват без да се налага високорисково посещение при медицински специалист. Уникалното предимство на тази ваксина е, че тя може да се прилага самостоятелно, което означава, че след като бъде доставена по пощата, можете просто да погълнете капсулата. Без инжекции, без игли, без посещение на медицинска сестра или лекар. И не се изисква съхранение в хладилник, както повечето други ваксини, които в момента се разработват “, казва г-н Channon.

Как действа оралната ваксина срещу COVID-19?

Д-р Джеф Дрю, основателят и главен научен директор на Stabilitech, обяснява как работи OraPro-COVID-19.

„За да генерираме защитен имунитет, първо вмъкваме Spike-протеиновата ДНК от COVID-19, S-протеиновия преносител, в нерепликиращ се аденовирус, вирусен вектор. Технологията за термична стабилност на OraPro се опакова в рамките на устойчива на киселина капсула, която предпазва ваксината, преминавайки през стомаха, преди да се разтвори в червата. Тъй като е термично стабилна, ваксината е защитена от високите – 37 градуса по Целзий – температурата в стомаха. ”

Клиничните изпитвания за тази перорална ваксина срещу COVID-19 ще започнат през юни. Stabilitech се надяват ваксината да бъде налична до края на годината. Въпреки това, за да постигне тази цел, компанията се нуждае от финансиране в размер на 6 милиона паунда, за да завърши този жизненоважен етап от изследването.

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.