fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Съхраняването на стволовите клетки на вашето дете му дава достъп до огромна гама от иновативни терапии със стволови клетки, които в противен случай биха били недостъпни. Идеята е дългосточното поддържане на здравето. В процесите на остаряване, които днес ви се струват толкова далечни, перфектно съвместимите, банкирани стволови клетки на вашето дете, ще са готови и ще чакат да възстановят увредената тъкан, да регенерират изтънелият хрущял при артрит, или да лекуват инвалидизиращи и в крайна сметка терминални състояния, свързани с възрастта, като болестта на Паркинсон, а защо не и да подмладят повехналата кожа, вливайки и младост…
В тази статия разглеждаме някои от важните разработки и открития на 2021 г. в областта на терапията със стволови клетки и напредъка в технологията за банкирането им, за да бъдете в крак с това, което стволовите клетки могат да направят за вашето дете и за цялото ви семейство.
Ето нашите акценти…

Януари 2021

Научно изследване разкрива, че инжекциите с плацента могат да облекчат симптомите на артрит.
Само година след като стартирахме нашата нова услуга за банкиране на плацентарни стволови клетки, базираната в Британия и САЩ фирма Organogensis демонстрира, че еднократно инжектиране на клетки от амниона подобрява симптомите и болката на пациенти, страдащи от артрит, в клинично проучване включващо 200 пациенти.
Прочетете повече тук: https://cells4life.bg/2021/02/04/injektiraneto-na-placenta-moje-da-pomogne-na-bolezneni-simptomi-na-artrit/

Февруари 2021

Банкирането със стволови клетки дава на детето ви достъп до огромна гама от нововъзникващи терапии със стволови клетки, които иначе може да са недостъпни за тях. Идеята е, че докато остаряват, техните перфектно съчетани, банкирани стволови клетки са готови и чакат да възстановят увредената тъкан, например регенерират хрущяла, ако страдат от артрит, или да лекуват инвалидизиращи и в крайна сметка терминални състояния, свързани с възрастта, като болестта на Паркинсон.
В тази статия разглеждаме някои от крайъгълните разработки за 2021 г. в областта на терапията със стволови клетки и напредъка в технологията за банкиране на стволови клетки, така че да сте в крак с това какво могат да направят стволовите клетки на вашето дете за тях и вашето семейство.
Ето нашите акценти… Проучването разкрива, че инжекциите с плацента могат да облекчат симптомите на артрит.
Само година след като стартирахме нашата нова услуга за банкиране на плацентарни стволови клетки, базираната в Британия и САЩ фирма Organogensis демонстрира, че еднократно инжектиране на клетки от амниона подобрява симптомите и болката на пациенти, страдащи от артрит в клинично проучване с 200 пациенти. Проучването разкрива, че инжекциите с плацента могат да облекчат симптомите на артрит.
Само година след като стартирахме нашата нова услуга за банкиране на плацентарни стволови клетки, базираната в Британия и САЩ фирма Organogensis демонстрира, че еднократно инжектиране на клетки от амниона подобрява симптомите и болката на пациенти, страдащи от артрит в клинично проучване с 200 пациенти.
Проучването разкрива, че инжекциите с плацента могат да облекчат симптомите на артрит.
Само година след като стартирахме нашата нова услуга за банкиране на плацентарни стволови клетки, базираната в Британия и САЩ фирма Organogensis демонстрира, че еднократно инжектиране на клетки от амниона подобрява симптомите и болката на пациенти, страдащи от артрит в клинично проучване с 200 пациенти.
Възстановяване на увреждания на гръбначния мозък чрез терапия със собствени стволови клетки на пациента
Резултатите от фаза II на научно изпитване, публикувани в списанието Clinical Neurology and Neurosurgery през февруари, отварят нова, вълнуваща страница в терапиите за възстановяване на гръбначния мозък. Изследването, включващо интравенозна инфузия на MSCs при 13 пациенти, преживели скорошни наранявания на гръбначния мозък, са показали обещаващ прогрес. Изследователите използвали стволови клетки от костния мозък на пациентите и култивирали клетките в лабораторни условия в продължение на две седмици. След като клетките увеличили броя си, всеки пациент получил интравенозни инжекции.
Банкираните стволови клетки от пъпна връв могат да осигурят още по-добър източник за тази и други подобни терапии, тъй като са по-млади и следователно по-мощни, като освен това биха отменили необходимостта от инвазивната екстракция на костен мозък.

Март 2021

Мезенхимни стволови клетки като потенциално лечение за брадикинезия
През март американска компания приключи лечението на първата група пациенти във фаза 1 на клинично изпитване, оценяващо използването на стволови клетки от пъпна връв, като потенциална терапия за брадикинезия, заболяване, тясно свързано с Паркинсон. Смята се, че брадикинезията съдържа в клиничната си картина възпалителен елемент, върху който клетките от пъпната връв могат да въздействат, модулирайки имунната система и успокоявайки възпалението.

Април 2021

Компания в САЩ приключи лечението на първата им група пациенти във фаза 1 клинично изпитване, оценяващо използването на стволови клетки, получени от пъпна връв, като потенциална терапия за брадикинезия, заболяване, тясно свързано с Паркинсон. Смята се, че брадикинезията има възпалителен елемент, така че се надяваме, че клетките от пъпната връв ще модулират имунната система и ще намалят възпалението.

Това проучване набира 15 пациенти с болест на Паркинсон, на възраст 55 или повече години, които са изпитвали брадикинезия поне три месеца преди записването.
Лечението на бронхопулмонална дисплазия при недоносени бебета показва обещаващи резултати.
Проучване от фаза II, изследващо използването на мезенхимни стволови клетки от кръв от пъпна връв (MSCs) за лечение на бронхопулмонална дисплазия (BPD) при недоносени бебета, показва обещаващи първоначални резултати. През новата година очакваме резултатите от второ, по-голямо проучване от фаза II, което ще се фокусира върху подгрупа бебета, родени 23 до 24 гестационна седмица, които имат сходни здравословни проблеми като предходната група.

Май 2021

Проучване от фаза II, изследващо използването на мезенхимни стволови клетки от кръв от пъпна връв (MSCs) за лечение на бронхопулмонална дисплазия (BPD) при недоносени бебета, показва обещаващи първоначални резултати, отстъпвайки място на по-голямо проучване от фаза II. Това по-широко проучване ще се фокусира върху подгрупа бебета, родени на 23 до 24 седмици, които изглеждат групата, която се е възползвала от терапията.
Намерете повече информация тук.-
Биопечатният мини панкреас е обещаващ за предоставяне на персонализирани терапии за диабет

Швейцарска компания обяви, че е в състояние да отпечата 3D миниатюрен панкреас, пълен с кръвоносни съдове, от стволови клетки само за 30 секунди. Идеята зад това откритие е да даде възможност за тестване на лекарства за диабет върху тъкан на панкреаса, направена от стволовите клетки на самия пациент, за да се види как те реагират и да се идентифицира най-добрият подход за лечение при конкретния пациент.
Избирайки банкиране със стволови клетки, вие не просто осигурявате на детето си ресурс за бъдещи терапии със стволови клетки. Както показва този пример, вие му давате достъп до вълнуващия нов свят на персонализираната медицина.

Юни 2021

Сравнение на TotiCyte с други технологии за банкиране на стволови клетки беше публикувано в Списанието за изследване, развитие и терапии със стволови клетки

TotiCyte е технологията, която захранва нашата услуга за банкиране със стволови клетки CellsPlus. Тази публикация е директно сравнение на TotiCyte с другите методи за обработка на кръв от пъпна връв, налични в Обединеното кралство.
Документът, който беше предмет на партньорска рецензия преди публикуването, показва, че единиците кръв от пъпна връв, обработени с помощта на TotiCyte, съдържат между 2,2 и 3 пъти повече стволови клетки в момента на терапията, отколкото други налични методи.
Прочетете повече за метода TotiCyte на: https://cells4life.bg/toticyte-%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%8e%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%8a%d0%bf%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0/

Юли 2021

Мезенхимните стволови клетки успешно образуват нова сухожилна тъкан

Изчерпателен набор от анализи, извършени върху тъкан на сухожилията, взета от пациент, получил инжекция от собствени стволови клетки за лечение на нараняване на коляното, показа, че сухожилието се е регенерирало, благодарение на инжектираните мезенхимни стволови клетки, които са се трансформирали в нова тъкан на сухожилията.

Август 2021

Сърдечна тъкан, отгледана от стволови клетки в лаборатория е използвана за идентифицирането на ново лекарство за COVID-19
Учени от университета в Кеймбридж са използвали стволови клетки, за да „отгледат“ туптящи сърдечни клетки в лабораторни условия. След това инфектирали тези клетки с COVID-19 и идентифицирали експерименталното лекарство – DX600, което помага да се блокира проникването на вируса в клетката. Необходими са допълнителни изследвания, но учените се надяват, че DX600 може да се използва за намаляване на сърдечните увреждания при пациенти с тежка форма на COVID-19.
Чрез банкиране стволовите клетки на вашето дете, подобни лекарства, обект на бъдещи научни открития, могат да бъдат персонализирани. Учените ще могат да отглеждат клетки, които са генетично идентични с тези на вашето дете, което би им позволило да идентифицират най-добрите лекарства, при нужда от лечение.

Септември 2021

Терапията със стволови клетки намалява симптомите на хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ)
Клинично проучване фаза 1 в Royal Perth Hospital, Австралия, показа, че мезенхимните стволови клетки са довели до силно намаляване на молекулите, които причиняват възпаление при ХОББ. Това предполага, че може да има значителна клинична полза от осигуряването на пациентите с редовни инжекции от MSC за трайно подобряване на състоянието им.

Октомври 2021

Cells4Life освободи още две проби стволови клетки за лечение на мозъчно увреждане
През октомври пуснахме още две проби с кръв от пъпна връв към университета Дюк в САЩ за лечение на церебрална парализа на две дечица. Желаем и на двете семейства успешно лечение!
Досега мозъчното увреждане е най-често срещаното състояние, за което сме освобождавали проби с кръв от пъпна връв, като повечето от тези проби отиват в специализирания център в университета Дюк, който е пионер в този род терапии.

Ноември 2021

Нов документален филм „Ending Disease“ (Краят на болестта) освети невероятните открития в терапията със стволови клетки
Документалният филм проследява лечението на пациенти като Райън Къстър – баскетболист, парализиран от гърдите надолу; Шерил Уиърс – майка с двоен рецидив на неходжкинов лимфом; и Андрю Колдуел – който получи трансплантация на стволови клетки, за да излекува функционално своя ХИВ.
Вижте трейлъра тук: https://www.youtube.com/watch?v=WgvsIXLmb7I&t=3s

Cells4Life пуска още две проби за лечение на мозъчно увреждане
Пуснахме още две проби от кръв от пъпна връв на университета Дюк в САЩ за лечение на церебрална парализа на братя и сестри – желаем и на двете семейства всичко най-добро с лечението им.

Досега мозъчното увреждане е най-често срещаното състояние, за което сме пуснали проби от кръв от пъпна връв, като повечето от тях отиват в специализирания център в Duke, който е пионер в тази терапия.

Научете повече тук.
Нов документален филм Ending Disease освети невероятните открития в терапията със стволови клетки
Документалният филм проследява лечението на пациенти като Райън Къстър, баскетболист, който беше парализиран от гърдите надолу, Шерил Уиърс, майка с двоен рецидив на неходжкинов лимфом, и Андрю Колдуел, който получи трансплантация на стволови клетки, за да излекува функционално своя ХИВ.

Декември 2021

Амниотична мембрана, използвана за лечение на кератит
Кератитът е възпаление на роговицата на окото, което в крайна сметка може да доведе до язва на окото. Лекарите в Украйна са установили, че присаждането на съхранена амниотична мембрана е едновременно безопасна и ефективна терапия, като 25 от 27 пациенти показват положителен терапевтичен ефект при изписването си, а 26 от 27 пациенти показват заздравяване на роговицата след 3 месеца.
Cells4Life е единствената компания във Великобритания и България, която съхранява амниотичната мембрана при раждането, което означава, че детето ви има достъп до най-широката гама от налични терапии в бъдеще.

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.