fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Каква е разликата между кръвта от пъпна връв и тъканта от пъпната връв? Е, това е добър въпрос и често ни питат.

За да бъдем честни, ИМА съществена разлика, така че ще обясним защо си струва да помислите за съхраняването на кръвта и тъканта от пъпна връв на вашето бебе – както и няколко причини да считате Cells4Life за своя избор номер едно за банкиране на стволови клетки.

След като започнете да разглеждате съхранението на стволови клетки и ползите, които променят живота, които може да предложи на вашето семейство, ще бъдете напълно информирани. Това не само е завладяваща тема, но също така е добре всичко по нея да бъде ясно.

По този начин можете да вземете най-добрите и най-информирани решения занапред.

Къде сме сега
Накратко, може би вече сте чули за банкирането на кръв от пъпна връв. Защо? Тъй като темата се представя от различни статии за клинични изпитвания за състояния от диабет до рак. Концепцията за банкиране на кръв от пъпна връв започва през 1982 г., когато учен на име Едуард А. Бойс мъдро предполага, че пъпната връв, богат източник на стволови клетки, се губи след раждането.

И е бил прав! Терапии със стволови клетки, използващи клетки от кръв от пъпна връв, могат 40 години по-късно да лекуват основните причини за 80 медицински състояния и здравословни проблеми.

Използването на тъкан от връв обаче е по-скорошно, но също толкова вълнуващо събитие. Стволовите клетки от тъканите са различни (ще обясним как) и въпреки че изследванията продължават, когато става въпрос за допълнителния животоспасяващ потенциал на клетките, събрани от тъкан, бъдещето наистина изглежда светло.

Нещо важно

Cells4Life е единствената банка за съхранение на стволови клетки в Обединеното кралство, която ви предлага възможността да съхранявате кръвта от пъпна връв И тъканта от пъпната връв на вашето бебе в множество проби. По този начин вие увеличавате максимално техния достъп до възможно най-голям брой стволови клетки. По същия начин, достъп до това, което може да бъде множество лечения за състоянията, от които той или тя може да страда с напредване на възрастта.

И така, какво е кръв от пъпна връв?

След раждането на вашето бебе, както подсказва името, откриваме кръв в пъпната връв и плацентата.

Въпреки относително малкото количество кръв, там се съдържат буквално милиони от специфичен тип стволови клетки, наречени хематопоетични клетки, като последните се изолират и съхраняват.

А пъпната връв?

Тъканта на пъпната връв е изолационният материал, който заобикаля съдовете на пъпната връв – иначе известен като желето на Уортън. При раждането лекарят ще клампира и среже пъпната връв. След като съберем кръв от пъпната връв, взимаме парче тъкан от пъпната връв с дължина около 10 сантиметра, което след това може да бъде съхранено.

Милиарди стволови клетки присъстват не само в желето на Wharton, но и в други тъкани. Със своя чист, желеобразен вид, тъканта на връвта съдържа силен източник на мезенхимни стволови клетки. С други думи, много от тези клетки не се намират в кръвта от пъпна връв.

Очевидно хемопоетичните и мезенхимните стволови клетки са различни, така че нека проучим тези различия малко повече.

Стволови клетки от кръв от пъпна връв

Стволовите клетки са клетките, от които се генерират всички други клетки със специализирани функции.

Обяснено просто, те са суровините на тялото.

При правилните условия в тялото, стволовите клетки се делят, за да образуват повече клетки – които бихме могли да наречем „дъщерни“ клетки. Тези дъщерни клетки могат след това да се развият, за да поемат много специфични функции, като например мозъчни клетки или клетки на сърдечния мускул, костни клетки и т.н.

При раждането имаме невероятно голямо количество стволови клетки. Като зрели възрастни – значително по-малко. Те намаляват в пропорция и брой с напредване на възрастта. И все пак, те са невероятни биологични енергийни резервоари, така че трябва да действаме бързо. Всъщност веднага след раждането.

Вземането и съхраняването на тези хемопоетични клетки от кръвта в пъпната връв на бебетата позволява на учените потенциално да ги използват за лечение на заболявания на кръвта и имунната система, както и някои видове рак и метаболитни състояния. Възможно е дори да се генерират здрави нови клетки, които да заменят засегнатите от заболяване.

Този вид регенеративна медицина вече е доказана като високоефективен. Според нас това е чудо от следващо ниво и ние сме толкова горди, че играем своята роля в стремежа към по-добро дългосрочно здраве за всички.

Стволови клетки от връвната тъкан

Тъканта на пъпната връв предлага ценен допълнителен източник на стволови клетки, показвайки огромен потенциал за лечение на проблеми, смятани преди извън обсега на медицинската наука. Не само, че пъпната връв носи кръв от вас до вашето бебе (и обратно) по време на бременност, тя съдържа няколко вида стволови клетки, включително мезенхимни стволови клетки.

Иначе известни като MSCs – и малко по-лесни за произнасяне – тези клетки могат бързо да се делят, регенерират и диференцират в няколко типа клетки. Настоящите проучвания хвърлят положителна светлина върху сърдечните и бъбречните заболявания, множествената склероза, болестта на Паркинсон и Алцхаймер.

Интересното е, че като се има предвид, че MSCs могат също да реагират на възпаление и да помогнат за възстановяване на тъканите, изследователите се надяват, че чрез лечение, спортисти със спортни наранявания могат да се върнат на пистата много по-бързо.

Разликата в Cells4Life

Вярваме, че като бъдещи родители, вие може да искате да мислите не само за това, което може да се постигне СЕГА, но и какво може да донесе бъдещето. Има смисъл да се съхранява както кръв, така и тъкан от пъпната връв, което може да се направи бързо и лесно.

В Cells4Life, ние ще съберем и съхраняваме цялата проба от тъкан от пъпна връв, което означава, че можем да събираме както кръв, така и тъкан едновременно.

Ние сме единствената банка за съхранение на стволови клетки в Обединеното кралство, която прави това.

Нещо повече, както споменахме, ние ще ви предложим възможността да съхранявате кръв и тъкан в множество проби, осигурявайки сигурност и спокойствие за няколко лечения в бъдеще.

Ако искате повече информация за банкирането на стволови клетки от Cells4Life, попълнете формуляра по-долу, за да поискате информационен пакет.

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.