fbpx
СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС: 0700 175 78
Select Page

Как да се грижите за себе си и да се организирате преди да родите. И съвети относно съхранението на стволови клетки, за да дадете на вашето дете възможно най-доброто.

Поздравления за бременността!
Когато навлизате във втория и третия си триместър и „нарастването“ става по-видимо, всичко се превръща в нещо истинско. Да, вие правите това; внасяйки нов живот в света. Толкова е вълнуващо.

Официално е. Раждането ще бъде едно от най-значимите неща, които някога сте правили – и сега няма много време.

И така, как трябва да се подготвите за него?

Въпреки че без съмнение сте бомбардирани с добронамерени съвети, тук, в Cells4Life, ние сме обощили един основен списък.

1. Погрижете се за себе си

Да, знаем – най-очевидната препоръка в историята на всичко. Но след като бебето се появи, вашето вързопче радост ще поеме цялото ви внимание и енергия, така че да бъдете физически и емоционално готови е жизненоважно.

Знаете ли, например, че можете да резервирате масаж за бременни? Със супер безопасни етерични масла, процедури като това си струват и са прекраснен начин да се поглезите.

Помислете и за следното:
Упражнения. Няма нужда да вдигате големи тежести или да правите нещо твърде натоварващо. Например, йога за бременни определено е нещо страхотно за ума и тялото ви. Много балансиращо. Също така – ходене. Просто обуйте маратонки и се разходете из парка. Човешките същества са създадени да се движат. И това включва вас!

Превантивни грижи. Ти си важна. Преди раждането може да изглежда, че цялото ви здраве е свързано с бременността. Въпреки това ще ви е необходима среща със зъболекаря и една с офталмолога, ако носите очила. Защо? Защото грижата за зъбите или зрението ви може да се плъзне надолу в списъка ви с приоритети, след като вашето бебе пристигне.

Сънят е от съществено значение. Поради бременността така или иначе може да сте уморени, така че няколко ранни вечери с приятна книга (или химикалка и тетрадка, за да планирате имена на бебето) ще ви гарантират, че ще получите така необходимата почивка.

Правилното хранене трябва да е даденост, въпреки че всички знаем, че това не е толкова лесно. Няма нужда да ядете за двама, но може да имате нужда от допълнителни калории:

Втори триместър (13 до 26 седмици) – 340 допълнителни калории на ден (1)

Трети триместър (след 26 седмици) – 450 допълнителни калории на ден (1)

Консултирайте се с Вашия лекар.

Насоките за здравословно хранене са такива, каквито бихте очаквали. Опитайте се да ядете разнообразни плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, протеини с прилично качество и млечни продукти. Намалете приема на сол, ако можете, и избирайте храни и напитки без добавена захар.
Чувствате се зле? Съчувстваме ви. Филийка пълнозърнест препечен хляб или пълнозърнести крекери може да ви помогне.

2. Основни предмети за домакинството

Към практическите неща.

Купете ролка за тоалетна на едро, плюс паста за зъби, шампоан, прах за пране, хартиени кърпи, сапун – всичко, което използвате редовно, включително продукти за лична хигиена. Не искате да ви липсват най-важните неща; животът е на път да стане зает.

Натрупването на запаси е прекрасен начин да прекарате деня си безаварийно. Отправянето към магазините с новородено може да бъде по-голямо усилие, отколкото може да си представите. По този начин няма изведнъж да се окаже, че нямате например сапун!

3. Проверка за бебето

Има ли опасности у дома? Време е да разберете.

Ако приемем, че никой няма да ви види – може да се почувствате доста глупаво, но хей, на кого му пука – да пълзите из собствения си дом, за да получите поглед от бебешките очи към света, е защита за бебето в аванс. След като той или тя започне да пълзи, ще се радвате, че сте го направили. Вие буквално предприемате правилните стъпки, за да направите вашата среда по-безопасна за малкото, любопитно човешко същество.

Следните също са страхотна идея:

Бебешки порти в горната част на стълбите (ако живеете в къща)
Бариери пред камината
Монтиране на предпазни устройства на чекмеджета, прозорци и врати
Преместване на опасни химикали (напр. домакинска белина) далеч от опасност – и заключването им
Подсигуряване на тежки мебели, като шкафове или стойка за телевизор, за да предотвратите падането им

4. Покупки за бебето

Предупреждение: не се побърквайте. не е нужно. Според нашия опит хората купуват твърде много и след това не го използват.

Придържайте се към следното:

Кош за кола
Пелени
Подложка за пелени (някъде да ги съхранявате)
Бебешки кърпички
Крем против подсичане
4-6 бодита
4-6 ританки
2 чифта ръкавички против надраскване (ноктите на бебето ще растат бързо)
Нокторезачки, очевидно
2 шапки от памучно трико
1 шал
Чувал за спане
Меки пелени (памуни)
Бебешки кърпи с качулка
Бебешки тоалетни принадлежности
Бебефон
Термометър
Количка

И накрая

5. Помислете за съхранение на стволови клетки и кръвта от пъпната връв на вашето бебе с Cells4Life.

Това решение днес може да даде на вас и вашето семейство всички ваши скъпоценни стволови клетки, от които вашето бебе може да се нуждае утре.

Събирането на стволови клетки може да бъде ключът, който отключва живот без болести. Знаете ли, че вашето неродено бебе може да доживее до 100 години? Или дори повече? Заедно с възрастта идва лошото здраве, немощта и уязвимостта. Следователно, поддържането на добро състояние е основно за един добре изживян живот.

Пъпната връв на вашето бебе е богат източник на стволови клетки. С банкирането на кръв от пъпна връв можем да вземем тези невероятно мощни клетки и да ги съхраняваме в очакване да ги използваме в бъдещи терапии със стволови клетки.

В бъдеще вашият син или дъщеря може да се възползват от лечение на увредени тъкани, органи с нов живот, дори подменени части на тялото. Състояния, които увреждат телата ни, като рак, чернодробни и сърдечни заболявания, както и деменция, може един ден да бъдат далечен спомен; нещо в нашето минало, от което можем да продължим.

Да, дори детска церебрална парализа, аутизъм и диабет.

Струва ли си съхранението на стволови клетки?
Не бихте ли искали да си представите този вид регенеративно лекарство за вашето дете? Разбира се, че си заслужава.

През 2022 г. банкирането на кръв от пъпна връв вече променя живота. Ще имате един шанс: в моментите непосредствено след раждането. Няма нужда от загриженост. Cells4Life ще се погрижи за всичко.

И тогава – без болка, без дискомфорт, без неудобство. Това е. Готово.

О, и късмет! 🙂

    function loadRetarget39143(){ var scr = document.createElement("script"); scr.setAttribute("async", "true"); scr.type = "text/javascript"; scr.src = "//" + "bg.search.etargetnet.com/j/?h=310259ba822fe35d"; ((document.getElementsByTagName("head") || [null])[0] || document.getElementsByTagName("script")[0].parentNode).appendChild(scr); }
    Заявете своя въвеждащ набор от документи

    не съм бременна

    ДАВАМ СЪГЛАСИЕТО СИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ЛИЧНИТЕ МИ ДАННИ

    За целите на заявката и за да имаме възможност за обратна връзка с Вас, са необходими личните Ви данни, изписани по-долу в полетата. Уверяваме Ви, че същите ще бъдат използвани единствено за целите на запитването и сме предприели всички необходими мерки за защита от загуба или злоупотреба с тях.